De Radu Nistor,

Legea care prevede că angajatorii pot să dea angajaţilor vouchere de concedii mai are doar un pas pentru a putea fi aplicată: semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.
Mai exact, angajatorii le pot oferi salariatilor tichete in cuantum de maximum sase salarii brute minime pe economie, adica in jur de 6.000 de lei, ca sa plece in vacanta.
Sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele angajatorilor. Mai mult ca sigur salariaţii nu îşi vor primi banii de concediu pentru acest an, întrucât angajatorii nu au prevăzute aceste sume în bugete. Cel mai probabil din 2016, toţi angajaţii vor putea să îşi petreacă concediile pe banii patronilor.
„Orice angajator care dorește să își stimuleze angajații le poate oferi aceste vouchere de vacanță, în valoare de până la 6.300 de lei. Aceste sume de bani vor deductibile, iar eu cred că este o măsură stimulativă pentru angajator. În 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial ea poate fi pusă în aplicare”, ne-a spus președintele Comisie Economice a Camerei Deputaților Iulian Iancu.
”Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea cadrului legal existent având ca scop îmbunătăţirea şi modernizarea sistemului de ac ordare a voucherelor de vacanţă. Principalele regle mentări se referă la introducerea unui nou instrument – vouche rul de vacanţă pe suport electronic. De asemenea, s e reglementează ca atât voucherele de vacanţă pe supo rt electronic, cât şi voucherele de vacanţă pe supo rt de hârtie, să fie utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.”
Vezi aici proiectul de lege

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani
GSP.RO

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani