Mergi direct la conținut »
Tribunalul București a revocat solicitarea de extrădare a Elenei Udrea și a Alinei Bica
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tribunalul București a revocat solicitarea de extrădare a Elenei Udrea și a Alinei Bica

Tribunalul București a revocat solicitarea de extrădare a Elenei Udrea și a Alinei Bica

Tribunalul București a decis, vineri, revocarea solicitării de extrădare a Elenei Udrea și a Alinei Bica din Costa Rica. Decizia vine la o zi după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis suspendarea executării pedepsei de închisoare cu executare pentru fosta ministră și pentru fosta șefă DIICOT.

Soluția nu este definitivă și poate fi contestată de Ministerul Justiției în 24 de ore. Cu câteva ore înainte, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat pe Facebook, un mesaj în care vorbește despre situația fostului ministru al Dezvoltării și a fostei șefe a DIICOT.

„Astăzi, la orele 11.45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica. Urmează ca MJ să primească documentaţia completă. Urmează ca fiecare să îşi cunoască şi să îşi realizeze competenţele legale, iar opinia publică sa fie corect informată!”, a scris el.

Cu o zi în urmă, ÎCCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.


Citește și: ANALIZĂ LIBERTATEA | Pomeni pentru unii, taxe pentru toți. Cine plătește, de fapt, pentru noile taxe și impozite


 

Close
Închide
  Close