Mergi direct la conținut »
Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Udrea mai așteaptă. Ce efect are hotărârea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Udrea mai așteaptă. Ce efect are hotărârea

Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Udrea mai așteaptă. Ce efect are hotărârea

Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Fosta șefă a DIICOT, aflată în arest preventiv în Costa Rica, a contestat legalitatea completului de judecători care a condamnat-o, astfel că aceasta ar putea fi eliberată după ce decizia judecătorească va fi comunicată instanțelor din Costa Rica.

De Mihai Niculescu,

Totodadă, fostul șef al ANAF Șerban Pop va fi eliberat și el din arest, ca efect al aceleiași decizii de joi.

Pedeapsa Alinei Bica va fi suspendată până când va fi rejudecat apelul care a dus la emiterea mandatului de executare a pedepsei de 4 ani de închisoare. Autoritățile române trebuie să transmită celor din Costa Rica și dacă mențin cererea de extrădare a Alinei Bica, rată DIGI24.

În cazul Elenei Udrea, ICCJ a amânat luarea unei decizii, pe motiv că dosarul de fond nu se afla la instanța supremă.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, pe 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.

Foştii miniştri Dan Şova şi Constantin Niţă, cât şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, au fost eliberaţi din închisoare azi noapte.

Pentru fiecare dintre ei, judecătorii Curţii Supreme au decis suspendarea executării pedepselor primite în dosare de corupţie. Măsura se aplică până la momentul în care se va lua o hotărâre definitivă în cazul contestaţiilor făcute de cei trei.


Citește și: Cadou de Crăciun pentru Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță! Puşi în libertate după ce ICCJ a decis suspendarea executării pedepselor!


 

Close
Închide
  Close