MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Emmanuel Macron: „Acordul asupra Brexit nu mai este negociabil”

Distribuie

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat, miercuri,  în timpul unei vizite oficiale în Kenya, că britanicii trebuie să vină cu o explicație în cazul în care vor cere o amânare a termenului limită pentru separarea de Uniunea Europeană. 

„Acordul privind Brexit nu este negociabil. Dacă Marea Britanie va cere o amânare, aceasta ar putea fi o amânare tehnică ce ar oferi mai mult timp pentru a pune în aplicare ieşirea din UE. Însă, dacă o amânare va fi cerută, e trebuie să vină cu o explicaţie”, a spus președintele Franței, potrivit Agerpres.

Macron a adăugat că „o astfel de amânare nu poate fi oferită pentru prelungirea negocierilor asupra a ceea ce noi am negociat deja timp de mai multe luni şi nu pot exista alte negocieri”.

Parlamentul britanic a respins acordul revizuit pentru Brexit, propus de Theresa May, marți seara, după ce varianta anterioară a fost respinsă cu un vot covârșitor, 202-„pentru” și 432-„împotrivă”. Acum, au fost înregistrate 242 de voturi „pentru” și 391 „împotrivă”.

În continuare, rămâne posibilă doar retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 29 martie, fără un acord, sau amânarea datei pentru Brexit.

Foto: EPA


BREXIT – Parlamentul britanic votează astăzi dacă UK iese din UE fără acord. Principalele scenarii după eșecul Theresei May


 

Citește mai multe despre BREXIT pe Libertatea.

Comentarii