Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Episcopul Hușilor nu mai are voie să țină slujbe în biserică. Corneliu Bârlădeanu a plecat din țară Galerie foto
3imagini
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

UPDATE/ Episcopul Hușilor nu mai are voie să țină slujbe în biserică. Corneliu Bârlădeanu a plecat din țară

Decizia Mitropoliei Moldovei, în privința Episcopului Hușilor. Conducerea Bisericii a decis că acesta nu mai are voie să slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va discuta subiectul acuzațiilor care îi sunt aduse lui Corneliu Bârlădeanu. 

UPDATE 18:30 Episcopul Hușilor, Corneliu, a fost suprins sâmbătă la prânz în aeroportul din Iași, pregătindu-se să plece din țară. Cotidianul Vremea Nouă a prezentat imagini din aeroport, PS Corneliu fiind însoțit de un alt preot și de fratele său, Florin. Pe panoul care afișează plecările se poate observa că următoarea cursă, cea pentru care se face îmbarcarea, este spre Viena, care poate fi destinația Episcopului sau, poate, doar un aeroport de tranzit.

Sursa foto: vremeanoua.ro


Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a anunțat că vineri a avut loc, la reședința mitropolitană din Iași, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, la care au participat toți membrii acestui for bisericesc.

În cadrul acestei întruniri s-a discutat din nou situația creată în jurul acuzațiilor aduse Episcopului Corneliu de Huși, cu referire la presupuse abateri de natură morală. Ca rezultat al discuțiilor care au avut loc, ierarhii prezenți au solicitat Episcopului Hușilor să nu mai slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod când se va aborda acest subiect, urmând ca Părintele Episcop Corneliu să se supună acestei solicitări.

Rugăciunea ierarhilor Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se îndreaptă către Dumnezeu pentru aflarea adevărului și împlinirea voii Sale, mai transmite Mitropolia.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au vizionat săptămâna aceasta înregistrarea cu Episcopul Hușilor. Patriarhia Română a confirmat deja că în imaginile controversate apărute în spațiul public apare Episcopul Hușilor. „Cu strângere de inimă am fost nevoit să mă uit la acesle imagini și pot spune că în ele apare Episcopul Hușilor”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei. Acesta a mai spus că urmează ca Sinodul de la Iași să se întrunească, pentru a analiza situația și a propune o sancțiune în cazul Episcopului Hușilor.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Marian Timofte, a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză.

„Unul dintre cei care apar în film pare a fi episcopul de Huşi, a declarat Timofte, care a spus că filmarea are 18 minute şi că cealaltă persoană din film pare majoră.

Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
Recomandări
Ocupați terasele! Ocupați plajele! Acestea sunt sfaturile președintelui și premierului, în fața unui popor îngrijorat, într-o lume în care flăcările se ridică la propriu
 

Citește și: Se schimbă Codul rutier! Amenzi pentru cei care cumpără aceste mașini și nu anunță

Sinodul Bisericii Ortodoxe va discuta cazul lui Corneliu Bârlădeanu abia pe 17 august, pentru că se află în perioada posturilor, iar în curând începe postul Adormirii Maicii Domnului.

Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu a făcut plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în legătură cu înregistrarea compromiţătoare în care ierarhul ar apărea în ipostaze intime alături de un bărbat.

Procurorii nu au decis cui aparţine competenţa soluţionării acesteia, așa că sesizarea episcopului a fost trimisă de la o unitate de parchet la alta.

Corneliu Bârlădeanu a apărut într-o înregistrare video în ipostaze intime alături de un elev de 17 de ani de la seminarul teologic. Până acum, Mitropolia Moldovei a amânat aplicarea unei pedepse, motivând fie că filmarea nu poate fi vizionată în weekend înaintea slujbei de duminică, fie că este necesară o expertiză tehnică a filmării.

Citește și: Povestea omului care a căzut din spațiu și din care a mai rămas doar o bucată carbonizată

Close
Închide
  Close