Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Marian Timofte, a declarat luni, după ce a vizionat filmul în care ar apărea epsicopul Huşilor Corneliu Bârlădeanu, că una dintre cele două persoane care apare în înregistrare pare a fi Bârlădeanu, spunând însă că pentru veridicitate ar trebui făcută o expertiză.

„Unul dintre cei care apar în film pare a fi episcopul de Huşi’, a declarat Timofte, care a spus că filmarea are 18 minute şi că cealaltă persoană din film pare majoră.

Vicarul administrativ Marian Timofte a declarat, sâmbătă, că duminică trebuie să se pregătească pentru Liturghie, motiv pentru care se amână pentru luni vizionarea înregistrării cu Episcopul Hușilor.

„Având în vedere că e sâmbătă după-amiază, eu sunt preot şi trebuie să mă pregătesc pentru Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de mâine (n.r. – duminică), nu pot să includ în pregătirea pentru Liturghie aşa ceva. Amân pentru luni dimineaţă”, a declarat Timofte, sâmbătă.

Patriarhia Română a confirmat deja că în imaginile controversate apărute în spațiul public apare Episcopul Hușilor. „Cu strângere de inimă am fost nevoit să mă uit la acesle imagini și pot spune că în ele apare Episcopul Hușilor”, a declarat Vasile Bănescu, purtători de cuvânt al Patriarhiei. Acesta a mai spus că urmează ca Sinodul de la Iași să se întrunească, pentru a analiza situația și a propune o sancțiune în cazul Episcopului Hușilor.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Citește și: Biciuiţi în piaţa publică dacă foloseau transportul în comun. Istoria neştiută a Bucureştiului


Scandalul l-ar putea costa scump pe Episcopul Hușilor, care are șanse foarte mari să fie debarcat. Patriarhia spunea recent că este necesară “înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericesti de toate rangurile, a vietuitorilor din mănăstiri si schituri, precum si a credinciosilor mireni din parohii si din toate institutiile bisericesti”, ceee ce poate însemna schimbarea din functie a unor înalti prelati “pătaţi”, cum este cazul episcopului Huşilor.

“Aceste cazuri, când apar, evident, nu trebuie ascunse. Atunci când un preot nu se poate întoarce, desi noi vorbim foarte mult de întoarcerea pe calea cea bună, înseamnă că acel om nu e suficient de bine pregătit pentru a rămâne preot. Şi nu mai rămâne. Ideal ar fi să ia decizia singur. Preoţii care sunt în această situatie trebuie să plece singuri din biserică, să nu astepte să fie ajutati să plece”, spune purtătorul său de cuvânt, Vasile Bănescu.

Scandalul în care este implicat Episcopul Hușilor împarte România în două. Iată ce spun cititorii Libertatea.ro despre sancțiunea pe care ar merita-o Corneliu Bârlădeanu.


Citește și: Cutremurător! Ce i se întâmplă lui Şerban Huidu, la 6 ani de la accidentul în care a ucis 3 oameni

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative