Mergi direct la conținut »
Erdogan încearcă să medieze criza din Qatar

Președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan încearcă să medieze criza din Qatar. Administrația prezidențială de la Ankara a anunțat că președintele a discutat cu țările implicate în conflictul din Golful Persic, scrie Reuters.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ankara, “Importanţa păcii şi stabilităţii regionale a fost subliniată în discuţii, precum şi importanţa concentrării pe calea diplomaţiei şi dialogului pentru scăderea tensiunilor actuale”.

Erdogan a vorbit şi cu regele Salman, al Arabiei Saudite, precum şi cu emirii Qatarului şi Kuwaitului.

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Yemen au rupt legăturile diplomatice cu Qatar, acuzând administrația de la Doha de destabilizarea regiunii și de sprijinira terorismului. Cele cinci țări acuză Qatarul că susține grupuri teroriste, inclusiv Frăția Musulmană. Agenția de știri din Arabia Saudită, SPA, a spus că Riyadhul și-a închis granițele pe uscat, mare și prin aer. Oficialii  saudiți au spus că s-a luat această decizie pentru a-și „proteja securitatea națională de pericolele terorismului și extremismului”.

Și Kuwaitul încearcă să medieze criza diplomatică din Golful Persic, a declarat marţi ministrul de Externe al Qatarului, Sheikh Mohammed Bin Abdulrahman Al Thani.

Close
Închide
  Close