Mergi direct la conținut »
Eurovision 2019 ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete în Israel
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Eurovision 2019 ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete în Israel

Eurovision 2019 ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete în Israel

Situație fără precedent în Israel. Eurovision 2019, programat să aibă loc la Tel Aviv în perioada 14-18 mai, ar putea fi anulat, din cauza atacurilor cu rachete şi problemelor legate de securitate. Reprezentanţi oficiali ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluţiile, dar nu au planuri concrete.

Ei au difuzat un comunicat, informând că participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja luni în Israel, scrie The Jerusalem Post, citat miercuri de agenţia ARMENPRESS.

Luni, o rachetă lansată din Gaza a lovit o casă în moshavul Mishmeret în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii. Cu 50 de zile până la începerea Eurovision, preocupările legate de o escaladare în timpul competiţiei – sau chiar de posibilitatea unui atac – crescm potrivit Agerpres

„Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU”, se arată în comunicatul transmis prin e-mail. „Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian – n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel”, se mai adaugă în comunicat.

Două rachete din Fâșia Gaza au fost lansate, joi seară, 14 martie, spre Tel Aviv, cel mai mare oraș din Israel, a raportat armata israeliană, notează The New York Times.  Una dintre rachete a aterizat într-o zonă deschisă, iar cea de-a doua a fost interceptat de sistemul de apărare antirachetă al Israelului, a transmis armata, potrivit nytimes.com. Zona metropolitană a Tel Aviv-ului a fost alertată, la ora locală 21.05, de sirene prelungi. Primarul orașului a deschis adăposturile pentru bombe.

Citește și

VIDEO/Chiar dacă regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, prințesa Dina Mired a Iordaniei a venit în București și se oferă să-i ajute pe bolnavii români de cancer!

Close
Închide
  Close