Evaluarea Națională 2017. Libertatea îți dă miercuri rezolvările corecte la subiectele de la Matematică

21 iunie 2017 09:08

Evaluarea Națională 2017 pentru clasele a VIII-a a început luni, 19 iunie, cu proba la Limba română, și continuă miercuri, 21 iunie, cu proba la Matematică. După fiecare probă, Libertatea.ro va publica subiectele date la ambele probe și îți dă rezolvările corecte ale subiectelor. 


Urmăriţi în secţiunea specială din Libertatea.ro toate informaţiile legate de EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017: calendarul examenelor, subiecte, noutăţi. 


UPDATE 19 iunie. Absolvenții claselor a VIII-a au susținut proba la Limba română. Vezi VIDEO cu rezolvarea subiectelor la Evaluarea Națională la Română

Evaluarea Națională 2017 reprezintă un examen foarte important pentru elevele claselor a VIII-a. Notele obținute le probele de la Evaluarea Națională 2017 vor fi luate în considerare la calcularea mediei de admitere la liceu.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2017. Rezolvările corecte la Română și Matematică, LIVE pe Libertatea

Prima probă a Evaluării Naționale are loc pe 19 iunie, la Limba română. Miercuri, 21 iunie, elevii vor susține proba la Matematică. Și luni, și miercuri, Libertatea.ro va publica, după susținerea examenelor, subiectele pe care le-au avut de rezoltat elevii.

După cele două probe, Libertatea va da rezolvările complete la subiectele de la Evaluarea Națională, cu ajutorul profesorilor de la Centrul Educațional Unirea. Rezolvările subiectelor la Română și Matematică vor fi transmise LIVE pe Facebook și vor fi publicate pe www.libertatea.ro.

Pregătește-te pentru Evaluarea Națională 2017. Sfaturi de la profesori

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2017

Ce trebuie să ştie elevii despre subiectele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017

Potrivit metodologiei, subiectele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 se elaborează în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, ţinând seama de următoarele cerinţe:

a)să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională;
b)să aibă un nivel mediu de dificultate;
c)să permită rezolvarea în 120 de minute.

Timpul destinat pentru a rezolva subiectele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 este de două ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi,menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează încondiţiile stabilite pentru lucrările scrise.

După ce rezolvă subiectele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 şi îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.

Ce nu au voie să facă elevii în timpul examenului la EVALUAREA NAŢIONALĂ

  • să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de alăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia dinunitatea de învățământ în acest scop.
  • să aibă, în sălile de examen, asupra lor, înobiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în caresunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
  • să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic decalcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
  • să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

REZULTATE BACALAUAREAT 2017. Când se afişează notele la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017

Primele rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 vor fi afişate pe 26 iunie şi în aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc pe 27-29 iunie, iar rezultatele finale la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017 vor fi afişate pe 30 iunie.

Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017, dar şi pentru BACALAUREAT 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Calendarul examenelor de la Evaluarea Națională 2017

19 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă
21 iunie 2017: Matematica – probă scrisă
22 iunie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
26 iunie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017: Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
27-29 iunie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017 : Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro