MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 18:07 , de Cristian Burcioiu

EXCLUSIV / UPDATE / Bărbatul ucis la Sebeș a fost înjunghiat, o dată, direct în inimă. Criminalul, Valer Stancu, a fugit de frică să nu fie linșat de martorii tragediei

Distribuie

Bărbatul ucis la Sebeș a fost înjunghiat, o dată, direct în inimă. Un conflict care mocnea de mai multă vreme între doi bărbați care au crescut în același sat s-a terminat cu o crimă comisă în plină stradă. Asasinul, Valer Stancu (d), în vârstă de 37 de ani, l-a atacat din senin pe rivalul său, Adrian Ilie Bercuciu, și l-a înjunghiat direct în inimă cu un cuțit. În anchetă, individul  a mărturisit omorul, dar a refuzat să spună de ce l-a răpus pe bietul om care se însurase de ceva mai bine de o săptămână.

UPDATE, ORA 18,07. Criminalul Valer Stancu, el care l-a ucis pe Adrian Bercuciu cu o lovitură de cuțit care i-a țintit inima a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de omor. Decizia aparține magistraților Tribunalului Alba în fața cărora, din boxa acuzaților, asasinul tot nu și-a motivat gestul criminal. Stancu a fost închis în arestul IPJ Sibiu.

'Bărbatul și-a menținut declarațiile date anterior în fața polițiștilor și a procurorilor. Nici în fața instanței nu a motivat ce l-a determinat să ucidă', ne-au spus surse judiciare. 

Secunda fatidică a făcut ca drumurile celor doi bărbați să se intersecteze miercuri, la prânz, pe o stradă din Sebeș, județul Alba, în fața unui cunoscut local din zonă. După un schimb tăios de replici, Valer Stancu și-a amintit brusc de toate certurile dintre ei  – doi consăteni care și-au trăit copilăria și tinerețea în satul Pianu aflat la vreo 20 de kilometri de Sebeș  -, și, fără să stea pe gânduri, a scos un cuțit pe care l-a înfipt direct în inima celui pe care-l considera rivalul său. O lovitură și bărbatul înjunghiat în plină stradă , care se însurase cu ceva mai mult de o săptămână înainte,  s-a prăvălit inert pe ciment sub privirile martorilor îngroziți.

'Plagă tăiată înțepată cu lezarea cordului', au scris medicii legiști în rapotul necropsiei cadavrului.  

Criminalul nu a dezvăluit încă motivul pentru care a ucis

Apoi, Stancu și-a abandonat victima în stradă și a fugit. Bietul om, în trupul căruia viața abia mai pâlpâia, s-a stins acolo pe caldarâm unde medicii de la SMURD l-au resuscitat timp de 45 de minute. La câteva ore de la omor, Stancu s-a predat polițiștilor de la IPJ Alba însoțit de un avocat. La audierile care s-au întins pe durata a mai bine de șapte ore, până spre miezul nopții, Stancu – un personaj care-și câștiga existența muncind cu ziua prin România și Spania -, a recunoscut omorul, dar nu a fost în stare să spună de ce l-a ucis pe bietul om pe care-l știa din copilărie. Conflicte mai vechi, chipurile, cărora el le-a găsit această rezolvare…

Audierile au durat mai bine de șapte ore

'În cele șapte ore de anchetă, autorul omorului a povestit în amănunt cum s-au derulat lucrurile. Cum s-au întâlnit, cearta dintre ei și mai apoi omorul. Nu a explicat mobilul crimei. A fost un conflict spontan care a avut la origine starea mai tesionată existentă între autor și victimă. A fost suficient un cuvânt ca să se ajungă la crimă. De ce a fugit? A crezut că o să fie linșat de martorii evenimentului', ne-au dezvăluit surse judiciare.

Bărbatul ucis se căsătorise în urmă cu zece zile

Când a s-a predat, Valer Stancu a venit la poliție cu tot cu arma cu care l-a omorât pe Adrian, zis 'Adiță', un băiat care o vreme a lucrat și ca bodyguard. E un cuțit cu lama de vreo 10-15 cm pe care asasinul îl purta la el.

'E o brișcă pe care o avea tot timpul la el. A adus-o când s-a predat însoțit de avocat. Vom stabili în anchetă dacă în acea zi s-a înarmat special ca să-l ucidă pe bărbat', au adăugat sursele citate.

În timp ce criminalul Valer Stancu așteaptă să fie dus în fața magistraților Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru  omor, tânăra soție a lui Adrian se pregătește de înmormântarea bărbatului de care își legase destinele cu doar zece zile în urmă. Femeia a postat miercuri pe reţeaua de socializare Facebook următorul mesaj: „Cu plecarea ta am pierdut tot. Te rog sa ma iei la tine soţul meu drag'.

Sursa foto: alba24.ro

Loading...
Comentarii