Mergi direct la conținut »
VIDEO EXCLUSIV. ”Am crezut că l-au mâncat câinii, mititelu’!” Mama copilului înghițit de puțul din curtea casei e răpusă de dor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO EXCLUSIV. ”Am crezut că l-au mâncat câinii, mititelu’!” Mama copilului înghițit de puțul din curtea casei e răpusă de dor

VIDEO EXCLUSIV. ”Am crezut că l-au mâncat câinii, mititelu’!” Mama copilului înghițit de puțul din curtea casei e răpusă de dor

O dimineață de sfârșit de aprilie, ca oricare alta din multele în care cei doi copii ai Ionelei Mihăilă o zbughesc în curte pentru a se juca în țărână, putea să însemne sfârșitul brutal și nedrept al unei mogâldețe de nici doi anișori. Divinitatea a făcut ca Dănuț să supraviețuiască în pântecul pământului, în puțul întunecat și rece, la peste 16 metri adâncime, unde a stat captiv aproape o jumătate de zi. Un nefericit accident care-i va chinui pe vecie amintirile tinerei mame, însărcinată în opt luni, care acum se topește de dorul micuțului ei pe care nu l-a văzut din acea zi blestemată în care a crezut că l-a pierdut pe vecie. ”Am crezut că l-au mâncat câinii, mititelu’!”, spune femeia.

De Cristian Burcioiu,

Fără să își dorească asta nici măcar o clipă, Ionela și concubinul ei Vasile Pascu au devenit cea mai cunoscută familie din Balta Sărată, micuța așezare teleormăneană unde s-a întâmplat nenorocirea urmată de o dramatică operațiune de salvare întinsă pe durata a aproape o jumătate de zi. Necazul care s-a prăvălit într-o secundă asupra lor le-a adus tot satul în modesta bătătură, oameni cu suflet care le-au sărit imediat în ajutor. Tot cu ajutorul unor săteni am reperat, ieri, gospodăria unde băiețelul s-a născut pentru a doua oară după ce salvatorii i-au găsit drumul spre o nouă viață. ”A doua uliță pe stânga, sunt din alea nepietruite, și prima casă pe dreapta. E un gard din beton”, este indicația pe care ne-o oferă o femeie care se opintește cu o căldare pe care o scoate din fântâna de la șosea.

Micuța Maria e singurul martor al groaznicului accident din Balta Sărată

”Ionelo, a venit cineva”, strigă de după gard o femeie cu față zâmbitoare după care silueta i se pierde ușor în spatele modestei case din paiantă. Un bărbat se interesează de prezența noastră timp în care Ionela apare la poartă. O mogâldeață blondă, cu fața ușor arsă de soare, se ține cu putere de ea și se ascunde timid după piciorul femeii. E micuța Maria, surioara lui Didi, singurul martor al nenorocirii. Cea care, prin ochii inocenți ai unui copilaș de trei anișori, l-a văzut pe băiețel căzând în puț…

Femeia a strigat după ajutor și apoi i s-a făcut rău

Acum, după nouă zile de la tragedie, în familia micuțului Dănuț, alintat Didi de părinții greu încercați, viața pare că își urmează cursul firesc. Veștile de la spitalul Grigore Alexandrescu, unde mogâldeața e internată cu tatăl său, sunt din ce în ce mai bune și risipesc, puțin câte puțin, negura grea care apasă până la sufocare pe sufletele bieților oameni. Amintirile, însă, nu pot fi șterse. Niciodată.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

”Și acum trăiesc acea zi. Parcă s-a întâmplat ieri. Intrasem în casă să beau un pahar cu apă…Mi se făcuse cam rău. Atunci a venit asta mică (n.r. Maria) la mine și mi-a zis ce s-a întâmplat, așa cum s-a priceput ea. Plângea și spunea că Didi e în fântână. Dar prima oară am crezut că l-au mâncat câinii că l-au încăierat, că pe aici sunt mulți. Am crezut că o să mor! După aia aia am înțeles că Didi e în puț. Am strigat cât am putut după ajutor. Am țipat de a auzit tot satul”, pășește Ionela printre amintiri.

Mama lui Didi, gravidă în  opt luni, a crezut că va pierde copilul nenăscut

Strigătele disperate ale femeii însărcinată în opt luni au fost auzite și de Vasile, aflat la muncă la două case de gospodăria lui, care a venit într-un suflet. A urmat o operațiune dramatică de salvare a mogâldeței captivă la 16 metri sub pământ, chiar în puțul din curtea casei…O operațiune căreia Ionela nu i-a rezistat.

”Mi s-a făcut rău de două ori. Am leșinat și…nu mai știu nimic. M-au dus la spital. Atunci am zis că-l pierd și pe Didi, și pe cel din burtă. E fetiță…”, spune tânăra mămică ce are doar 20 de ani.

Din puțul care-i putea fi mormânt bietului copilaș nu a mai rămas nimic. O bucată grea din beton care astupă gura fântânii și o instalație metalică acum făcută praf mai aduc aminte de singura sursă de apă a familiei. La doi pași, o parte din corpul din beton al fântânii stă răsturnată în colbul din curte. Din ea iese o țeavă metalică, cea pe care supraviețuitorul Dănuț a folosit-o drept scară pentru a se cățăra în acele clipe nenorocite pe buza fântânii care l-a înghițit aproape o jumătate de zi.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Sub privirile mamei, Maria se joacă în jurul pietrei. ”Didi e la pital (n.r. spital)”, se rostogolesc cu drăgălășenie cuvintele din gurița copilei cu părul bălai. Chiar dacă a fost martor al unei tragedii, al unui cumplit accident nefericit, sora lui Didi nu e marcată. A trecut ușor peste acele clipe de groază.

”Nu visează urât, nu plânge, doar întreabă de frățiorul ei. Spune să avem grijă de Didi, că se duce iar la fântână. Dar fântâna nu mai e… Îi e dor de el cum ne e și nouă. Nu l-am văzut de atâtea zile. Nici măcar în poze”, spune femeia în timp ce își strânge copila la piept.

Tatăl lui Didi nu a dormit cinci zile, cât timp micuțul a fost la ”Reanimare”

La peste 130 de kilometri de București, Didi le arată tuturor, încă o dată, că este un supraviețuitor. În cele nouă zile scurse de la groaznicul accident, copilașul a scăpat de tuburile prin care respira și a fost mutat de la ”Reanimare” la ”Pediatrie”, într-un salon. Vasile Pascu nu s-a dezlipit nici o clipă de odorul lui, așa cum s-a întâmplat și în timpul operațiunii de salvare când a rămas lipit de gura fântânii care îi ținea copilașul captiv.


Cum îl poți ajuta pe Dănuț

Cine doreşte să-l ajute pe Dănuț o poate face donând  2 euro printr-un SMS la 8828 cu textul ”DĂNUȚ”, iar pentru sume mai mari, se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:
RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176 – RON 
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177 – EUR

Close
Închide
  Close