Mergi direct la conținut »
VIDEO | Preafericitul Daniel a votat şi la Referendum. Mesajul transmis de Patriarh de la urne
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Preafericitul Daniel a votat şi la Referendum. Mesajul transmis de Patriarh de la urne

VIDEO | Preafericitul Daniel a votat şi la Referendum. Mesajul transmis de Patriarh de la urne

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a prezentat în jurul orei 17.30 la secţia de votare din Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu, după ce fusese aştepat să aplice ştampila pe buletinele de vot în jurul prânzului.

De Florin Ghioca,

O prezenţă ceva mai discretă de data aceasta, înaltul ierarh a venit însoţit doar de câţiva subalterni. A intrat, a binecuvântat echipa secţiei de votare şi a luat cele trei buletine, aplicând ştampila de trei ori, inclusiv pe cele două bultine de vot de la Referendum.

După ce a introdus biletele în cele trei urne, Preafericitul Daniel a oferit celor prezenţi iconiţe sfinţite, iar la rândul său a primit din partea membrilor comisiei câteva fotografii, de la precedenta votare din aceeaşi secţie. Ulterior, a mai primit o carte despre Mihai Eminescu, din partea unui cercetător cu care a stat puţin de vorbă.

La ieşire, Patriarhul BOR a fost întrebat de jurnaliştii Libertatea dacă îi îndeamnă pe credincioşi să îi urmeze exemplul şi să voteze: „Da’ sigur, i-am îndemnat tot timpul”, a răspuns Preafericitul Daniel, părăsind incinta.

Citește și:

 
 
Close
Închide