MENIU CAUTĂ
, de Florin Ghioca

VIDEO | Preafericitul Daniel a votat şi la Referendum. Mesajul transmis de Patriarh de la urne

Distribuie

Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a prezentat în jurul orei 17.30 la secţia de votare din Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu, după ce fusese aştepat să aplice ştampila pe buletinele de vot în jurul prânzului.

O prezenţă ceva mai discretă de data aceasta, înaltul ierarh a venit însoţit doar de câţiva subalterni. A intrat, a binecuvântat echipa secţiei de votare şi a luat cele trei buletine, aplicând ştampila de trei ori, inclusiv pe cele două bultine de vot de la Referendum.

După ce a introdus biletele în cele trei urne, Preafericitul Daniel a oferit celor prezenţi iconiţe sfinţite, iar la rândul său a primit din partea membrilor comisiei câteva fotografii, de la precedenta votare din aceeaşi secţie. Ulterior, a mai primit o carte despre Mihai Eminescu, din partea unui cercetător cu care a stat puţin de vorbă.

La ieşire, Patriarhul BOR a fost întrebat de jurnaliştii Libertatea dacă îi îndeamnă pe credincioşi să îi urmeze exemplul şi să voteze: „Da’ sigur, i-am îndemnat tot timpul”, a răspuns Preafericitul Daniel, părăsind incinta.

Citește și:

Citește mai multe despre Alegeri europarlamentare și preafericitul daniel pe Libertatea.

Comentarii