Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Verdict groaznic al legiștilor: pacienta a murit de foame, singură și speriată în bălăriile din curtea spitalului administrat de Primăria Capitalei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV/ Verdict groaznic al legiștilor: pacienta a murit de foame, singură și speriată în bălăriile din curtea spitalului administrat de Primăria Capitalei

EXCLUSIV/ Verdict groaznic al legiștilor: pacienta a murit de foame, singură și speriată în bălăriile din curtea spitalului administrat de Primăria Capitalei

Prima concluzie a legiștilor e șocantă. Victoria Trandafirescu a murit de foame în curtea Spitalului Obregia, spital aflat în administrarea Primăriei Capitalei.

De Cristian Burcioiu,

Prima ipoteză lansată în urma autopsiei cadavrului, efectuată astăzi la INML „Mina Minovici”, este că decesul pacientei ar fi survenit în urmă cu două zile (față de momentul descoperirii cadavrului) și a fost cauzat pe fondul epuizării fizice, o slăbire accentuată ireversibilă, stare care a dus la insuficiența multiplă a organelor și, în final, la stopul cardiorespirator.  

Pe trupul pacientei care a dispărut de sub nasul angajaților Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” nu au fost descoperite semne de violență.

Vreme de patru zile, pacienta Victoria Trandafirescu a rătăcit prin bălăriile din curtea spitalului, înfometată, speriată, singură, până și-a găsit sfârșitul.

Un pacient cu probleme psihice, dar nu un om violent, dispare pur și simplu de sub nasul medicilor, al asistentelor și al infirmierilor care trebuiau să aibă grijă de el. Cinci zile mai târziu, trupul fără viață al Victoriei Trandafirescu este descoperit în „jungla” unității medicale bucureștene, în boscheții în care și-a dat ultima suflare. Autopsia efectuată astăzi la IML „Mina Minovici” a scos la iveală un fapt cutremurător. Biata femeie a murit de foame!

Femeia nu mâncase de mai multe zile

Vorbim de o persoană care și așa avea un organism extrem de slăbit. Faptul că timp de mai multe zile nu s-a mai alimentat, nu s-a hidratat, a dus la o slăbire accentuată și, prin urmare, la epuizarea completă a resurselor biologice ale întregului organism care a fost privat de elementele de bază.

A trecut de limita reversibilității și, pe cale de consecință, a urmat insuficiența pluriorganică și stopul cardiorespirator. Adică decesul. Pe corp nu sunt semne care să indice că ar fi avut de suferit în urma unor violențe”, ne-au explicat surse judiciare.

Victoria avea stomacul gol și micșorat. Ca de altfel toate organele interne.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

Ancheta va viza și felul în care pacienta a fost îngrijită și tratată

Acum, ancheta polițiștilor și a procurorilor bucureșteni va trebui să stabilească nu numai cum a reușit un om bolnav să plece dintr-un spital, de sub nasul celor care trebuiau să-l trateze, ci și cum a fost îngrijită Victoria pe perioada în care a fost internată.

Este de văzut dacă pacienta a primit alimentație de proastă calitate sau nu mânca pentru că refuza acest lucru pe fondul bolii psihice de care suferea. Oricum, specialiștii care au avut-o în tratament ar fi trebuit să se preocupe de hrănirea și tratarea ei pentru a evita ca organismul foarte slăbit să ajungă în faza de malabsorbție proteică în care să apară tulburări majore din cauza lipsei proteinelor care sunt vitale pentru supraviețuire”, au adăugat sursele citate.

Cercetările la fața locului continuă

La fața locului, în curtea spitalului Obregia, cercetările continuă. Polițiștii au venit pentru a doua oară în zona unde a fost găsit corpul neînsuflețit al Victoriei Trandafirescu.

După ultimele informații furnizate de legiști, aceștia încearcă să stabilească acum ce a făcut Victoria Trandafirescu în zilele a fost în viață prin curtea spitatului.

CITEȘTE ȘI:

Nestingherit prin Spitalul de Psihiatrie. Un reporter Libertatea a refăcut traseul Victoriei Trandafirescu din ziua dispariției

6 zile de coșmar și un final de groază. Ginerele femeii moarte în curtea spitalului Alexandru Obregia a povestit pentru Libertatea calvarul ultimelor zile

Moartă în jungla spitalului! Ipoteză teribilă în cazul Victoriei Trandafirescu: a stat ascunsă în curtea unității medicale până la epuizare fizică și psihică

 

Close
Închide
  Close