MENIU CAUTĂ

Explicația doctoriței care a criticat protestatarii: Este dureros să fie traşi la răspundere doar pentru că şi-au făcut datoria

Distribuie

Doctorița de la Spitalul de Recuperare Borșa, soție de jandarm, care i-a criticat pe protestarii de la mitingul diasporei de vineri, 10 august, a revenit cu un mesaj pe pagina de Facebook. Ea și-a cerut scuze față de cei jigniți, spunând că reacția ei a fost în urma șocului pe care l-a avut atunci când a văzut "imagini în care femeia neajutorată era sfâşiată de mulţime".

Medicul Sorina Petruşan a făcut, recent pe pagina sa de Facebook o serie de declaraţii foarte dure la adresa celor care au protestat în stradă, printre altele transmiţându-le că speră să ajungă să bea cu paiul câte zile „mizerabile” vor mai avea.

După valul de reacții negative primite la postarea sa, doctorița a revenit la sentimente mai bune, spunând că reacția ei a venit pe fondul stării de șoc în care se afla.

Redăm integral noul mesajul postat de Sorina Petruşan pe pagina de Facebook și preluat de adevarul.ro:

Îmi cer scuze faţă de cei care s-au simtit jigniţi de postarea mea, în niciun caz nu am intenţionat asta. Vreau să lămuresc câteva lucruri apărute în presă şi cu asta sper să se încheie subiectul. Am fost şocată să văd o femeie, în haina militară, care a ieşit să îşi facă datoria, aşa cum trebuie să ne-o facem toţi. Am fost în stare de şoc să văd acele imagini în care femeia neajutorată era sfâşiată de mulţime.

Nu am avut nicio intenţie să jignesc diaspora, ci pe acei oameni care au lovit-o cu bestialitate pe femeie. Acei oameni, după parerea mea, nu merită mila niciunui judecător! Şi ar avea o scuză dacă nu ar fi normali la cap. Pe mine jandarmii m-au apărat când am fost la rândul meu agresată la evenimentele de voluntariat. Este dureros să fie traşi la răspundere doar pentru că şi-au făcut datoria. Îmi este teamă de momentul în care ei se vor teme să mai acţioneze.

Îmi cer scuze încă o data de la oamenii care s-au simţit jigniţi. Am fost în stare de şoc să văd acele imagini în care o femeie neajutorată era linşata de mulţime la un protest!

Noua postare nu a calmat însă spiritele pe rețeaua de socializare, doctorița fiind criticată în continuare de internauți. Printre critici s-a aflat și un coleg de breaslă, medicul Ionuc Mândraş.

„Nici un cuvînt despre sutele de români şi străini masaţi la cap, spate, membre? Şi când am citit că un medic doreşte cuiva să bea cu paiul… Regretabil. Trebuie să fim obiectivi la ce vedem, nu la ce spun diferit cele două tabere. Noi, doctorii, tratăm la fel şi pe agresori, şi victimele, nu ? Nu avem voie să fim părtinitori, aşa am jurat, nu?”, i-a scris medicul Mândraş.

Asaltată de mesaje furibunde, Sorina Petruşan și-a dezactivat contul de Facebook, declarând pentru adevarul.ro că a primit amenințări cu moarte în urma celor declarate.

Cazul Ștefaniei, jandarmerița bătută în timpul protestelor din Piața Victoriei, la care a făcut referire în postările ei doctorița Petrușan, este intens dezbătut atât în rețelele de socializare, cât și în presa din România. Femeia-jandarm a fost externată, marți, din spital, acolo unde a fost internată după ce a suferit multiple traumatisme la nivelul capului și corpului în urma loviturilor repetate încasate de la grupurile violente din Piața Victoriei.

Sursă foto Medicul Sorina Petruşan – otiliatiganas.ro.


Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene. Explicațiile unui chimist român care a absolvit Universitatea Yale


 

Citește mai multe despre sorina petrusan, doctorita și jandarmi pe Libertatea.

Comentarii