MENIU CAUTĂ

UPDATE/ Explozie puternică la fabrica de armament din Băbeni. Un muncitor de 22 de ani a murit

Distribuie

O explozie puternică a avut loc joi la Uzina Mecanică din Băbeni, județul Vâlcea. Un muncitor în vârstă de 22 de ani a murit, după ce a fost grav rănit în timp ce debloca un proiectil.

UPDATE 15:45: Tânărul de 22 de ani, grav rănit în urma exploziei, a murit, după mai bine de o oră de la producerea deflagraţiei. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă nu au reușit să-l readucă la viață. Bărbatul a fost grav rănit în urma exploziei unui element de submuniție, a precizat, pentru Libertatea, Cătălin Popescu, purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.

UPDATE 15:05: Un tânăr de 22 de ani, care lucra la deblocarea unui proiectil, este rănit foarte grav, iar paramedicii SMURD încearcă să-l resusciteze. Explozia a fost urmată şi de un incendiu, dar acesta a fost stins de personalul din uzină.

Reprezentanții ISU Vâlcea au precizat că la fața locului a fost trimis un elicopter SMURD pentru a prelua victima.

Potrivit Agerpres. mama tânărului rănit, care se afla în uzină în momentul producerii exploziei, a suferit un atac de panică.

Inițial exista informația că o persoană a murit întrucât cei care au sunat la 112 au anunțat că un tânăr a murit din cauza exploziei.

Deflagrația a avut loc din cauza unui proiectil, a declarat Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, pentru Digi 24.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de prim-ajutor ale Ambulanţei şi SMURD, dar şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Uzina Mecanică din Băbeni se ocupă de demilitarizarea muniţiei explozive.

Foto: Hepta


Citește și:

Ce a fost în spatele protestului de pe scena teatrului din Cluj. Jurnalista Libertatea Oana Moisil a vorbit cu actorii care au inițiat „rebeliunea de pe scenă” și scrie despre inițiativele culturale care se străduiesc să rămână independente

Citește mai multe despre explozie și ISU pe Libertatea.

Comentarii