Mergi direct la conținut »
Facebook a închis 265 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Facebook a închis 265 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări

Facebook a închis 265 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări

Facebook a închis 265 de conturi, pagini şi grupuri de pe platformele reţelei sociale, care vizau influenţarea alegerilor din Africa şi din alte părţi ale lumii, relatează DPA. Activitatea provenea din Israel, au declarat reprezentanții Facebook, menţionând o entitate, Grupul Archimedes.

„Deşi indivizii din spatele acestei reţele au încercat să-şi ascundă identitatea, ancheta noastră a constatat că o parte din această activitate avea legătură cu o entitate comercială israeliană, Grupul Archimedes”, a anunţat Facebook.

Cei aflaţi în spatele acestei reţele s-au folosit de conturi false pentru a răspândi conţinut şi de a creşte implicarea în mod artificial, a mai spus Facebook, potrivit Agerpres.  Activitatea s-a axat pe Nigeria, Senegal, Togo, Angola, Niger şi Tunisia, dar a inclus şi activitate în America Latină şi Asia de Sud-Est. Facebook a închis în total 65 de conturi, 161 de pagini, 23 de grupuri, 12 evenimente şi patru conturi de Instagram. Circa 2,8 milioane de conturi au urmărit una sau mai multe dintre aceste pagini şi aproximativ 5.500 de conturi s-au alăturat cel puţin unuia dintre grupuri. În jur de 920 de persoane au urmărit unul sau mai multe dintre conturile Instagram.

Citește și

În drum spre Cannes, regizorul Corneliu Porumboiu a sesizat schimbările din Libertatea. „M-a cutremurat povestea românului Gică, omorât în Suedia!”

 

Close
Închide
  Close