Mergi direct la conținut »
În drum spre Cannes, regizorul Corneliu Porumboiu a sesizat schimbările din Libertatea. „M-a cutremurat povestea românului Gică, omorât în Suedia!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > În drum spre Cannes, regizorul Corneliu Porumboiu a sesizat schimbările din Libertatea. „M-a cutremurat povestea românului Gică, omorât în Suedia!”

În drum spre Cannes, regizorul Corneliu Porumboiu a sesizat schimbările din Libertatea. „M-a cutremurat povestea românului Gică, omorât în Suedia!”

Corneliu Porumboiu are, din nou, un film pe agenda oficială a Festivalului de la Cannes. E vorba de „La Gomera”, peliculă aflată în competiție pentru Palme d’Or.

De Maria Andrieș,

Invitat în redacția Libertatea, Porumboiu a remarcat schimbarea editorială a ziarului, care încearcă să devină un titlu relevant, implicat în social și cu un tratament demn al subiectelor delicate. Un ziar care promite să vorbească pentru cei fără voce și fără putere. E o observație pe care a făcut-o și un alt regizor important, Tudor Giurgiu.

„Am citit și m-a cutremurat povestea românului Gică, omorât în Suedia!”, a spus Porumboiu.

„În căutarea lui Gică” este un ciclu de patru articole cu apariție săptămânală, din care Libertatea a publicat primele două episoade, despre felul tulburător în care a fost ucis un cerșetor român în Suedia, de doi adolescenți, de 14 și 16 ani.

„Mai ales gratuitatea crimei m-a șocat. De ce l-au omorât cei doi tineri?”, s-a întrebat regizorul, comparând seria din Libertatea cu „genul de presă americană clasică, în care personajele sunt extrem de clar conturate”.

„La Gomera”, filmul de la Cannes, va fi, conform lui Porumboiu, gustat de pasionații poveștilor polițiste, regizorul spunând: „Mă întreb cum ar arăta un film cu povestea din «În căutarea lui Gică», apărută în Libertatea”.

Următorul episod despre cerșetorul român ucis de cei doi adolescenți în Huskvarna va apărea în Libertatea săptămâna viitoare.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro


Citește și:

În căutarea lui Gică – românul omorât într-un parc din Huskvarna, Suedia, de doi adolescenți. Paște în pădure cu cei mai nevoiași dintre compatrioți (1)

În căutarea lui Gică (2). Crima. Povestea nopții care a șocat Suedia. Cum a fost ucis un cerșetor român în Huskvarna

Regizorul Corneliu Porumboiu, escală în redacția Libertatea, în drum spre Cannes! Filmul său, “La Gomera”, e în competiție pentru Palme dOr: „Fanilor genului polițist cred că le va plăcea”

Close
Închide
  Close