Mergi direct la conținut »
Scandal: Facebook instruiește angajații să nu elimine filmulețele violente
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Scandal: Facebook instruiește angajații să nu elimine filmulețele violente

Scandal: Facebook instruiește angajații să nu elimine filmulețele violente

Facebook instruiește angajații să nu elimine filmulețele violente în care sunt implicați copii, potrivit unei investigații apărute în ziarul britanic The Times.

De Daniel Ionașcu,

Astfel, clipurile care prezintă lovituri repetate asupra unui copil sau animal de către un adult, tăierea sau arderea, aruncarea, rotirea sau scuturarea acestora nu sunt eliminate de către Facebook.

Și asta pentru că rețeaua de socializare are trei opțiuni: ștergerea, ignorarea solicitării sau marcarea clipului ca fiind unul cu conținut îngirjorător. Ei bine, astfel de clipuri sunt marcate de către moderatori ”abuz îngrijorător asupra copiilor”, însă pot fi vizionate în continuare de către toți cei care pretind că au peste 18 ani.

Un reporter sub acoperire al postului tv Channel 4 a participat la o ședință de instrucție realizată în Dublin, Irlanda, de către CPL Resources. Aici moderatorilor li s-a prezentat un filmuleț cu un copil călcat în picioare, însă li s-a spus că acesta trebuie să rămână pe site.

Întrebat de ce, un moderator a afirmat că acesta este menținut ”pentru o mai bună experiență” și că dacă astfel de filmulețe ar fi cenzurate atunci utilizatorii și-ar pierde interesul pentru platformă, care nu va mai putea face bani.

”Cocaină pentru drogați”

”Din perspectiva Facebook, aceasta este, știti, cocaina. Conținutul extrem, foarte periculos, este cel care atrage cei mai implicați oameni de pe plaformă”, spune Roger McNamee, un investitor timpuriu în Facebook care a criticat de multe ori compania pentru comportamentul său.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

Facebook a fost acuzată în nenumărate rânduri că nu elimină postările jihadiste și nu poate stăvili avalanșa de știri false și propaganda Rusiei.

Documentarul a mai arătat că moderatorii nu au voie nici să suspende paginile cu mulți fani.

Conspirațiile circulă libere

Spre exemplu, InfoWars – condusă de către conservatorul Alex Jones – a postat de nenumărate ori teorii ale conspirației și acuzații fără niciun crâmpei de dovadă, însă nu a fost suspendată pe motiv că acest lucru ar afecta libertatea cuvântului. Pagina are în acest moment peste 913.000 de urmăritori, iar Alex Jones este foarte popular printre republicanii conservatori din SUA.

Mai nou, Facebook are același gen de problemă și cu WhatsApp. Mai multe persoane au fost ucise și bătute după propagarea pe WhatsApp a unor mesaje false privind traficanți de organe.

Dar există și partea inversă: Facebook a cenzurat Declarația de Independență a SUA pe motiv că…îndeamnă la ură.

Close
Închide
  Close