De Răzvan Mihalașcu,

Aceasta este a patra anchetă ce vizează rețeaua de socializare, după cea desfășurată de Comisia Federală pentru Comerț, de un grup de procurori din New York și de Comisia Juridică din cadrul Camerei Reprezentanților, conform Business Insider.

În iunie, Reuters a relatat că Departamentul Justiției din SUA va ancheta Apple și Google, în vreme ce Federal Trade Comission (Comisia Federală pentru Comerț – n.r.) va investiga Facebook și Amazon.

În urma apariției informațiilor acțiunile celor patru coloși tehnologici au scăzut puternic pe bursă. Titlurile Facebook au scăzut cu 7,5%, cele ale holdingului Alphabet, care deține Google, au picat cu 6%, Amazon a încheiat cu un minus de 4,5%, iar Apple a fost pe roșu cu 1%.

Facebook, probleme cu datele personale

Facebook are deja mai multe probleme. Din cauza scandalului Cambridge Analytica, moment în care datele a 87 de milioane de oameni au fost accesate printr-un chestionar online, gigantul ar putea primi o amendă de 5 miliarde de dolari în SUA.

Președintele american Donald Trump a mai acuzat anterior Facebook că încearcă să reprime vocile conservatoare, fără a aduce însă dovezi.

Președintele Comisiei Juridice din Senatul SUA, republicanul Lindsey Graham, a spus că modelele de afaceri ale Facebook și Google sunt nereglementate, iar cele două companii au acumulat foarte multă putere.

Facebook deține și Instagram și serviciul de mesagerie WhatsApp.

Citeşte şi:

Facebook va primi o amendă record de 5 miliarde de dolari, în scandalul scurgerii de date Cambridge Analytica

Corespondență din Olanda | Johannes Visscher era căsătorit cu o franțuzoaică și dețineau împreună ferma de aproape jumătate de milion de euro din Beers

Dincolo de fenomenul Greta Thunberg. „Nu există nici un scenariu care să stopeze creșterea nivelurilor oceanelor în acest secol”, avertizează un nou raport de mediu al Națiunilor Unite

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre