De Daniel Ionașcu,

Facebook este presată în toată lumea pentru a ajusta politica sa de date, după ce s-a aflat că firma de marketing politic Cambridge Analytica a accesat ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori în anul 2014 și le-a folosit în anul 2016 la alegerile prezidențiale din SUA în ajutorul lui Donald Trump.

Mai mult, Facebook a aflat de incident în anul 2015, dar nu a anunțat oamenii și nici nu a făcut public nimic. Facebook a cerut atunci Cambridge Analytica să șteargă informațiile, dar nu le-a șters.

Compania a anunțat zilele trecute că informațiile au fost apoi șterse, dar Channel 4 a aflat că acestea sunt în continuare disponibile online căci a accesat o bază de date cu 136.000 de oameni din Colorado.

Pentru ce sunt folosite informațiile

Facebook folosea informațiile brokerilor de date pentru a livra reclame mai relevante. Mai exact, cumpăra date de la aceștia despre diverse persoane.

Aceste informații sunt folosite în special de către companiile care nu vând direct produse consumatorilor și, ca atare, nu dispun de informații despre aceștia. Este vorba în special de către producătorii auto și cei de bunuri de folosință îndelungată, care vând prin dealeri și retaileri.

Care sunt principalii brokeri de date

Principalii brokeri de date cu care Facebook avea legături sunt Acxiom Corp, Experian PLC, Oracle Data Cloud, TransUnion și WPP PLC.

Acțiunile Acxiom au scăzut cu 10% pe bursă după anunțul Facebook.

Mak Zuckerberg, cofondatorul și directorul general al Facebook, și-a scuze public și a anunțat că rețeaua socială va face un audit al tuturor aplicațiilor care au acces la datele oamenilor.

Zuckerberg a spus că va merge în Congresul american pentru a depunde mărturie, dar a refuzat să facă același lucru în parlamentul britanic.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor