De Daniel Ionașcu,

Acțiunile Tencent au crescut vertiginos pe bursa din Hong Kong după ce Tencent a raportat creșterea cu 69% a profitului net, până la 2,72 miliarde de dolari, în vreme ce veniturile au urcat cu 60%, până la 9,79 miliarde de dolari.

Luni, Tencent avea o capitalizare de 523 de miliarde de dolari, peste cele 522 de miliarde ale Facebook.

Tencent deține WeChat, cea mai populară aplicație de mesagerie din China, cu 980 de milioane de utilizatori. Tencent a transformat WeChat într-o adevărată platformă, prin intermediul căreia se pot face plăți sau comenzi online.

Tencent a anunțat acum că își va extinde ecosistemul WeChat în Malaezia.

Pe lângă aplicația WeChat și sistemul de plăți online WeChat Pay, Tencent mai deține și cel mai profitabil joc din China, numit Honor of Kings. Acesta este o altă ”vacă de muls” a companiei.

Acțiuni la Tesla și Snapchat

Tencent este o entitate puțin cunoscută în Occident, însă compania deține o serie de participații la mai multe companii cunoscute. Aceasta controlează pachete minoritare de acțiuni și la producătorul de autoturisme electrice Tesla, dar și la aplicația de mesagerie Snapchat.
De asemenea, are un procent de titluri și la Here Technologies, fosta divizie de hărți a Nokia, controlată majoritar acum de producătorii auto germani Mercedes, BMW și Audi.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Jocurile, arma secretă

De asemenea, Tencent este și cea mai mare companie de jocuri video din lume. Gigantul a cumpărat în 2016 producătorul finlandez de jocuri Supercell, creatorul Clash of Clans, cu 8,6 miliarde de dolari.

Concomitent, Tencent deține 4,9% din producătorul de jocuri Activision Blizzard, creatorul francizelor StarCraft, Warcraft, Diablo și Call of Duty.

În fine, Tencent deține și pachetul majoritar la Riot Games, creatoarea jocului League of Legends.

Tencent este condusă de către fondatorul Ma Huateng, cunoscut și și ca Pony Ma. Creșterea acțiunilor companiei pe bursă a făcut ca averea acestuia să urce spectaculos. Pony Ma are acum o avere de 47,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes, acesta fiind cel mai bogat om din China și din Asia.

Legături cu România

Puțină lume știe că, în fapt, Tencent are și o legătură cu România. Dacă Pony Ma are 9,7% din acțiunile Tencent, cel mai mare acționar al gigantului este grupul sud-african Naspers. Aceasta este cea mai mare companie din Africa și este la origini un trust de presă. Între timp, aceasta a investit în companii de internet. Naspers deține 33% din acțiunile Tencent.

În România, Naspers controlează retailerul online eMag, cel mai mare din țară, dar și site-ul de anunțuri Olx.ro și sistemul de plăți online Pay-U.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală

Urmărește cel mai nou VIDEO