Mergi direct la conținut »
Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual. Ce se întâmplă cu contul tău după ce mori
Ştiri Libertatea > Ştiri > Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual. Ce se întâmplă cu contul tău după ce mori

Facebook va deveni cel mai mare cimitir virtual. Ce se întâmplă cu contul tău după ce mori

Până la sfârșitul secolului, mai multe conturi de pe Facebook vor fi ale oamenilor decedați decât ale celor vii, afirmă un specialist în statistică.

De Ioana Motoc,

Rețeaua socială care a atins până în prezent un prag de 1,5 miliarde de utilizatori în întreaga lume se va transforma până în 2098 în cel mai mare cimitir virtual.

Refuzul rețelei de a șterge automat conturile persoanelor care nu mai sunt printre noi va face ca profilurile celor care trăiesc să fie foarte repede depășite numeric de cele ale persoanelor decedate.

Astăzi, Facebook transformă paginile celor care au murit în pagini memoriale, acestea putând fi închise doar de persoanele care știu parola.

Se estimează că numai anul acesta, 970.000 dintre persoanele active pe Facebook își vor pierde viața. În 2010, 385.968 de utilizatori Facebook au murit, în timp ce, în 2012, 580.000.

Politica Facebook privind conturile utilizatorilor decedați a dus la critici din partea unor familii care nu sunt de acord cu felul în care este gestionată amintirea celor dragi pe rețeaua socială. Una dintre principalele probleme o constituie notificările legate de zilele de naștere.

Facebook a încercat să rezolve această problemă prin solicitarea ca utilizatorii să numească un „Legacy Contact”, un fel de executor online al dorințelor acestora după moarte. Persoanele numite pot administra pagina și pot aproba noile cereri de prietenie. De asemenea, acestea pot schimba fotografiile de profil și cele de cover.

Sursă foto: hepta.ro.

Close
Închide
  Close