Nicolas Cruz, care este acuzat că a omorât 17 persoane în urma atacului de miercuri dintr-un liceu american, a spus, anul trecut, într-un comentariu postat la un videoclip pe YouTube: „Voi fi un vânător profesionist în școală”.

După ce a văzut un comentariu postat la un clip pe YouTube de anul trecut de către Cruz, utilizatorul Ben Bennight a contactat FBI-ul și a vorbit cu agenții federali timp de aproximativ 20 de minute.

FBI a confirmat joi că au fost conștienți de acest comentariu, adăugând că au efectuat „verificări”, dar nu au reușit să identifice persoana care a postat.

Profesorii au fost, de asemenea, avertizați cu privire la comportamentul lui Cruz, căruia i-a fost interzis accesul în scoală purtând un rucsac, scrie presa americană.

FBI-ul a spus că a investigat comentariul YouTube, dar nu a reușit să identifice persoana care l-a postat.

Între timp, profesorul de matematică, Jim Gard, a declarat ziarului Miami Herald că profesorii au fost avertizați de către conducerea școlii de comportamentul domnului Cruz. „Ni s-a spus anul trecut că nu i-a fost permis accesul în campus cu un rucsac la el”, a declarat Gard.

„Aveam probleme cu el anul trecut, a amenințat elevii, și cred că i s-a cerut să părăsească campusul.”

Nu este clar de ce Nikolas Cruz a fost exmatriculat din școală. Fostul său coleg de școală Joshua Charo a spus că au fost găsit cu gloanțe în rucsac. „Nu pot spune că am fost șocat”, a spus Charo după atac. ”Părea un elev copil care ar face așa ceva”.

Alți elevi au reiterat această opinie. „Toată lumea a prezis acest lucru”, a spus un elev la un post local de radio.

Dar poliția a spus că nu au fost avertizați de un posibil atac al lui Cruz.

17 persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida. Mai mulți răniți sunt în stare critică.

Acesta este cel mai grav atac armat dintr-o școală din 2012 până în prezent.

Foto: WPTV


Citește și: Cine este Nikolas Cruz, autorul atacului de la liceul din Florida soldat cu 17 morți. Adolescentul fusese exmatriculat


 

Urmărește-ne pe Google News