Mergi direct la conținut »
Femeie din Deva, la un pas de a fi victimă a metodei "Accidentul". Cum a reușit să scape
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Femeie din Deva, la un pas de a fi victimă a metodei "Accidentul". Cum a reușit să scape

Femeie din Deva, la un pas de a fi victimă a metodei „Accidentul”. Cum a reușit să scape

O femeie de 72 de ani, din Deva, județul Hunedoara, s-a prezentat, joi, la sucursala unei bănci din oraș pentru a transfera suma de aproape 10.000 de euro în contul unei persoane. Aceasta îi spusese, la telefon, că fiul şi nora sa ar fi suferit un accident de circulaţie, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

De Dragoș Tănase,

Funcţionara de la bancă, însă, a avertizt-o pe bătrână că ar putea fi victima unei înşelăciuni, iar atunci aceasta s-a adresat imediat poliţiştilor, fără să mai transfere banii în contul indicat.

Bătrâna a relatat poliţiştilor că, joi după-amiază, a fost sunată de o persoană necunoscută care i-a spus că fiul şi nora sa trebuie supuşi unei intervenţii chirugicale după un accident de circulaţie, iar procedura medicală costă 42.000 de lei.

„Iniţial, persoana vătămată a dat curs solicitării şi s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcţionară a băncii că poate fi victimă a unei infracţiuni de înşelăciune. Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliţie, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, citat de Agerpres.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru prinderea făptaşilor.

Anul trecut, în luna mai, un elev la Școala de Poliție din Câmpina a imobilizat un suspect de înșelăciune. Viitorul polițist a recuperat 20.000 de lei subtilizați prin metoda ”Accidentul”.


Citește și… O escroacă a înșelat cu 20.000 de lei un cuplu de pensionari prin metoda ”Accidentul”. A fost filmată

Trei bărbați care au înșelat zeci de persoane prin metoda „Accidentul” au fost prinși. Prejudiciul este de aproape 60.000 de lei

Un bărbat din Bacău, ce pretindea că e procuror, prins de poliţişti după ce a încercat să păcălească o femeie prin metoda „accidentul”


 

Close
Închide
  Close