Mergi direct la conținut »
Firea, despre gazonul de pe Arena Națională: „Am primit și eu fotografii. Începe să arate bine”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Firea, despre gazonul de pe Arena Națională: „Am primit și eu fotografii. Începe să arate bine”

Firea, despre gazonul de pe Arena Națională: „Am primit și eu fotografii. Începe să arate bine”

Primarul Gabriela Firea spune că gazonul de pe Arena Națională "începe să arate bine", dar refuză să dea un termen de finalizare a lucrărilor pentru că, spunea edilul, dacă va fi depășit cu o zi – două, tot ea va fi "certată". Arena Națională a fost închisă la începutul lunii trecute pe perioada lucrărilor, dând vina pe o investigație a Gazetei Sporturilor, care a vizat modul în care a fost atribuit contractul pentru îngrijirea gazonului.

De Cristina Radu,

„Am primit și eu fotografii de la Arena Națională, începe să arate bine. Sunt superstițioasă, mi-a fost și teamă să dau vreun comunicat. Vreau să văd eu cu ochii mei că este refăcut gazonul”, a declarat luni Gabriela Firea, întrebată în ce stadiu se află lucrările.

Edilul a refuzat să dea un termen exact de finalizare a lucrărilor, spunând că, dacă va fi depășit puțin, tot pe ea o vor „certa” jurnaliștii.

„Nu vreau să mă hazardez să spun cât mai durează. Eu am spus la început două-trei luni, oricum nu aveam cereri de activități în acea perioadă. Mi-e teamă să mai dau vreun termen, pentru că ați văzut cum este: eu iau de bun ce mi se spune și dacă e o zi mai mult, pe mine mă certați”, a explicat Firea.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii noiembrie pentru refacerea gazonului, care se află într-o stare deplorabilă. Primarul Capitalei a dat atunci vina pe o investigație a Gazetei Sporturilor, care a vizat modul în care a fost atribuit contractul pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Națională.

Concret, la finalul lui martie 2017, pe fondul cererii lui Becali de a avea stadionul, Primăria Capitalei hotărăște să întrerupă contractul-cadru de întreținere a Național Arena cu firma UTI. DNA s-a autosesizat după dezvăluirile din GSP și a cerut documente despre felul în care Gabi Firea i-a dat clubului lui Gigi Becali întreținerea gazonului Arenei Naționale fără licitație! Procurorii au cerut atât clubului FCSB, cât și Primăriei Capitalei, actele referitoare la protocolul dezvăluit pe 18 iunie 2018 de către Gazeta Sporturilor.

Foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda


CITEȘTE ȘI:

REPORTAJ EXCLUSIV / Averea lui George Țucudean, cel mai bogat fotbalist român. Bunicul său are 12 afaceri în Arad

Close
Închide
  Close