Mergi direct la conținut »
Florin Iordache, după decizia CCR: „Codruța, go home”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Florin Iordache, după decizia CCR: „Codruța, go home”

Florin Iordache, după decizia CCR: „Codruța, go home”

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, miercuri, că decizia luată de CCR, care a spus că există un conflict între ministrul Justiției și președinte, pe tema revocării șefei DNA, poate fi rezumată în trei cuvinte. „Codruţa go home".

„În urma deciziei de astăzi, în trei cuvinte: ‘Codruţa, go home!’ – că dacă tot a fost şi vorbeşte în engleză. Cred că decizia este clară – aşteptăm motivarea şi, de aici încolo, cred că se stabileşte şi principiul potrivit căruia ministrul Justiţiei propune, de propunerile pe care le face ministrul Justiţiei trebuie ţinut cont de Secţia de procurori a CSM şi ajung apoi la preşedinte”, a declarat Iordache la Parlament, potrivit Agerpres.

El nu ştie dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui să facă un gest de onoare şi să-şi dea demisia, pentru că fiecare procedează aşa cum consideră.

„Au fost decizii ale Curţii care ne-au plăcut, cum este aceasta, au fost şi decizii ale CCR care nu ne-au plăcut, dar vrem, nu vrem deciziile Curţii trebuie respectate. (…) Ne place sau nu ne place, deciziile CCR sunt general obligatorii şi în aceste condiţii trebuie să ţinem cont de ele permanent”, a arătat Iordache, care crede că „preşedintele va proceda în consecinţă„.

CCR a admis, miercuri, sesizarea pe revocarea lui Kovesi. Curtea Constituţională a decis că refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA a dus la un conflict juridic de natură constituţională. Sesizarea a fost făcută de Guvernul României, după ce Ministerul Justiţiei a cerut revocarea şefei DNA, iar preşedintele României a refuzat.

Preşedintele României trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, asta după ce judecătorii CCR au decis că a existat un conflict juridic constituţional între Ministerul Justiţiei şi Preşedinţie.

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan
Recomandări

Ce se întâmplă dacă Viorica Dăncilă vine la dezbaterea lui Iohannis de la BCU. Reacția lui Rareș Bogdan

“Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. 2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”, se arată în decizia Curţii Constituţionale.

Close
Închide
  Close