De Valentina Postelnicu,

„Eu n-am sesizat un discurs critic la adresa coaliţiei, că până la urmă ceea ce avem de făcut, şi Putere şi Opoziţie, sunt paşi pe care în perioada următoare sau măsuri care trebuie implementate şi trebuie făcute împreună. Nu cred că a fost şi nu am remarcat pe un subiect anume, pentru că n-au fost subiecte anume asupra cărora puteau fi formulate critici”, a declarat Florin Iordache, președinte al comisiei speciale pentru legile justiției, întrebat dacă a sesizat nuanţe critice la adresa PSD-ALDE în discursul oficialului european.

El a menționat că, din perspectiva parlamentară, vizita lui Timmermans în România „a fost una reuşită”. „Diferenţa de opinie de până acum cred eu că a fost rezolvată şi în discuţia cu noi, cât şi în discuţiile cu preşedinţii celor două Camere, a fost domnule, dacă sunt probleme şi apar diferenţe între punctul nostru de vedere şi punctul dumneavoastră de vedere, fără îndoială, haideţi să le rezolvăm printr-un dialog concret şi rapid, adică acea diferenţă de opinie care a apărut în luna decembrie, prin informarea din partea Comisiei şi realitatea şi ceea ce a spus CCR mai departe, cred că acela a fost punctul, să zicem, sensibil”, a spus Iordache, arătând că revocarea sau nu a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi „e o chestiune ce vizează Ministerul Justiţiei, CSM, Preşedinţia”, iar „politicul nu trebuie să-şi aibă loc” aici.

Întrebat dacă PSD a pierdut războiul cu Laura Codruţa Kovesi, deputatul a răspuns că partidul nu a avut niciodată un război cu şefa DNA.

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul
Recomandări

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul

”Nu e un război. Din punctul nostru de vedere, legile trebuie respectate de către toată lumea, indiferent că discutăm de cetăţean şi politician. Nu există sau nu a existat un astfel de război. Noi ne dorim respectarea legislaţiei, astfel încât nimeni, dar absolut nimeni să nu aibă de suferit prin nişte măsuri arbitrare, pe care le-am observat cu toţii în spaţiul public”, a mai spus deputatul PSD.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans s-a aflat, joi în vizită oficială, în România. Oficialul european a avut întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu preşedinţii Parlamentului şi cu premierul Viorica Dăncilă, dar și cu membrii comisiei speciale pentru legile justiției, din Parlament. Acesta s-a întâlnit, la finalul vizitei, și cu reprezentanții sistemului judiciar din România.

„Nu mai faceți legi pentru voi”, a fost mesajul lui Frans Timmermans pentru parlamentarii români. Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a transmis mesaje dure în timpul întâlnirii cu comisia care a adus modificările controversate la legile justiției.

Citește și: EXCLUSIV/Prețul lemnului a crescut. 3.500 de comercianți de lemne au ”stins” focul din sobele românilor

Fiica lui Gabi Balint pozează aproape goală și adună sute de aprecieri - GALERIE FOTO
GSP.RO

Fiica lui Gabi Balint pozează aproape goală și adună sute de aprecieri - GALERIE FOTO

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION
HOROSCOP

Horoscop 22 septembrie 2019. Zi NEAGRĂ pentru mai multe zodii! Cine are parte numai de GHINION