Anunțul a fost făcut sâmbătă de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, după primirea tuturor rezultatelor testărilor făcute în această instituţie, devenită focar de infectare cu noul coronavirus.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

La raportarea de la ora 13, la acest centru fuseseră anunţate opt cazuri – cinci beneficiari şi trei infirmiere, numărul fiind dublu faţă de cel raportat în prima fază, la data de 10 iunie.

„22 persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Vârstinici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din Maieru au fost diagnosticate cu COVID-19. Printre acestea se numără 18 beneficiari, trei infirmiere şi bucătăreasa. Toate aceste persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru a primi îngrijiri specifice”, a anunţat Prefectura pe pagina de socializare.

Doar trei dintre cei 21 de beneficiari ai centrului au avut rezultate negative la testarea pentru noul coronavirus, fiind transferaţi într-un apartament pus la dispoziţie de Primăria comunei Maieru, pentru a se efectua dezinfecţia la centru.

De asemenea, în urma anchetei epidemiologice, au fost izolaţi contacţii persoanelor infectate.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” din comuna Maieru, acesta funcţionează din anul 2015, în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – Filiala Bistriţa-Năsăud.


Citeşte şi:

Raed Arafat, reacție la creșterea numărului de cazuri de COVID-19: ”Era de aşteptat ca măsurile de relaxare să ducă la o astfel de situaţie”

Alexandru Rafila, despre creşterea numărului de cazuri cu COVID-19: „Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunţăm la comportamentul precaut”

Un profesor evaluator din București a fost depistat cu coronavirus

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI