MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost achitat în dosarul de corupție

Distribuie

Fostul judecător CCR Toni Greblă a fost achitat de ÎCCJ, în dosarul de corupție în care era cercetat. El a fost acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

În acelaşi dosar, au fost achitaţi şi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

Procurorii DNA cer pedepse cu executare pentru fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă, pentru acuzațiile aduse în dosarul „struților”.

Procurorul DNA prezent la ședință a reamintit judecătorilor acuzațiile aduse fostului magistrat constituțional Toni Greblă și ale oamenilor de afaceri judecați alături de el, probele pe care se sprijină aceste acuzații iar apoi a cerut sancționarea acestora.

Magistratul anticorupție a cerut astfel pedepse cu executare pentru Toni Greblă și interzicerea mai multor drepturi pentru fapta de primire de foloase necuvenite din 2008 și 2012.

De partea cealaltă, Toni Greblă le-a cerut judecătorilor achitarea spunând că nicio probă din dosar nu ar dovedi implicarea sa în faptele de care este acuzat și că interceptările depuse la dosar sunt nelegal obținute pentru că au fost făcute de SRI.


Citește și: ANCHETĂ/ Un polițist din Vaslui amenință o șoferiță într-un mesaj privat pe Facebook: ”O să fii condamnată cu închisoare!” – FOTO


Citește mai multe despre Toni Greblă, Corupție și dosar pe Libertatea.

Comentarii