Mergi direct la conținut »
UPDATE. Fostul procuror Negulescu, audiat marți la DNA, în cazul de șantaj al lui Vlad și Mircea Cosma
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE. Fostul procuror Negulescu, audiat marți la DNA, în cazul de șantaj al lui Vlad și Mircea Cosma

UPDATE. Fostul procuror Negulescu, audiat marți la DNA, în cazul de șantaj al lui Vlad și Mircea Cosma

Fostul procuror Mircea Negulescu, audiat marți la DNA. Fostul procuror Mircea Negulescu, zis şi Portocală, a ajuns în dimineața zilei de marţi, 27 martie, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

De Cătălin Lupășteanu,

UPDATE Ora 14:46

Surse judiciare confirmă pentru Libertatea.ro că fostul magistrat DNA Mircea Negulescu a dat declarații la DNA în dosarul de șantaj pretins comis de Mircea și Vlad Cosma dar și de alte persoane la adresa procurorilor și polițiștilor de la DNA Ploiești.

Mai precis persoane apropiate familiei Cosma au avertizat polițiști judiciari ai DNA Ploiești că pe mai multe posturi de televiziune vor fi difuzate ostentativ și într-o anume direcție înregistrări audio făcute de Vlad Cosma.

Concomitent cu avertismentul persoanele menționate insistau de asemenea în discuție ca procurorii DNA Ploiești să îi acorde lui Mircea Cosma o adeverință de colaborare cu aceștia în dosare.

Adeverința era cerută pentru ca Mircea Cosma să beneficieze de clemența judecătorilor ICCJ în dosarul de corupție în care cei doi Cosma sunt judecați pentru fapte de corupție.

Recent instanța supremă a dispus ca judecata în acest caz să fie reluată de la zero.

UPDATE. Jurnalistul Cătălin Stavri de la ziarul „Incomod” s-a prezentat la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în cazul fostului procuror Mircea Negulescu, informează Antena 3. Potrivit sursei citate, Cătălin Stavri ar fi primit informații de la Mircea Negulescu pe care le-a dat în presă, deși nu erau destinate publicității.

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e
Recomandări

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e


Surse judiciare afirmă că acesta ar fi martor într-o cauză de corupție, dar nu au putut oferi alte precizări.Negulescu a ajuns la DNA în urmă cu aproximativ 30 de minute, dar nu a oferit nicio explicație.

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost suspendat din magistratură printr-o decizie a CSM, dar acesta a contestat ulterior decizia în instanţă.

Fostul procuror, implicat într-o serie de scandaluri aduse la lumină de Vlad și Andreea Cosma, copiii fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a contestat decizia CSM iar dosarul a fost înregistrat la un complet de cinci judecători al instanței supreme.

Recent, surse judiciare confirmau pentru Libertatea existența pe numele ex-magistratului Negulescu a 12 plângeri penale aflate în lucru la procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) de la Parchetul instanței supreme.

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România
Recomandări

Calvarul unui chirurg român pregătit în Franța și Belgia după ce a revenit în România

Alături de Negulescu, ar mai fi vizați de plângerile în cauză și alți magistrați ai DNA, precum șeful DNA Ploiești, Lucian Onea sau procuroarea Giluela Deaconu.Potrivit surselor citate, cele mai multe plângeri se referă la modul în care magistratul făcea anchetele iar una dintre acestea reprezintă sesizarea făcută de fostul deputat Vlad Cosma.De altfel, Dosarul lui Vlad și Mircea Cosma se rejudecă de la zero. Decizie definitivă a ICCJ.Înainte de asta, Vlad Cosma a renunțat la calitatea de martor protejat și a povestit cum a confecționat tehnica de înregistrare.CITEȘTE ȘI… VIDEO/ Prosciutto din porci schingiuiți. În ce condiții sunt ținuți porcii italieni care devin delicatesă și pe mesele românilor 

Close
Închide
  Close