De Cătălin Lupășteanu,

Fostul procuror, implicat într-o serie de scandaluri aduse la lumină de Vlad și Andreea Cosma, copiii fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a contestat decizia CSM iar dosarul a fost înregistrat la un complet de cinci judecători al instanței supreme.

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, a fost exclus din magistratură la sfârșitul lunii ianuarie, de secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Recent surse judiciare confirmau pentru Libertatea.ro existența pe numele ex-magistratului Negulescu a 12 plângeri penale aflate în lucru la procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) de la Parchetul instanței supreme.

Alături de Negulescu, ar mai fi vizați de plângerile în cauză și alți magistrați ai DNA, precum șeful DNA Ploiești, Lucian Onea sau procuroarea Giluela Deaconu.

Potrivit surselor citate, cele mai multe plângeri se referă la modul în care magistratul făcea anchetele iar una dintre acestea reprezintă sesizarea făcută de fostul deputat Vlad Cosma.

Negulescu a fost recent la Parchetul instanței supreme pentru a răspunde în cazul plângerii făcute de o fostă judecătoare, condamnată între timp la patru ani cu executare, în primă instanță, în cazul instrumentat de Negulescu.

În acea plângere femeia acuză că Negulescu i-ar fi luat declarații în mod neconform cu rigorile legale.

Citește și Ludovic Orban, achitat definitiv în dosarul de corupție

 

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"
GSP.RO

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri