De Andreea Radu,

În calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici, care are calitatea de suspect în dosar, şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil, au mai arătat procurorii.

Mircea Drăghici mai este acuzat de o altă infracțiune de delapidare. Procurorii DNA susțin că ar fi vândut o mașină de lux cumpărată pentru partid unei persoane din familia sa, iar contravaloarea acesteia ar fi ajuns în conturile partidului, după un an. Fostul trezorier este acuzat, potrivit DNA, de un prejudiciu de 324.800 de lei în acest caz.

PSD a încasat peste 83 milioane de lei din 2017 până acum, numai din subneția acordată partidelor de la buget, fără cotizațiile membrilor.

O parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, au fost cheltuiți pe bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250, relatează newsweek.ro.

Cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! – valorează în jur de 188.000 euro. Cel puțin una nu este folosită pentru partid, ci de Mircea Drăghici și soția acestuia, Georgiana Drăghici.

Pe 8 martie 2017, procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Georgiana Drăghici pentru mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului.

În luna mai a anului 2019, soția lui Drăghici a fost condamnată de magistrații Tribunalului București la trei ani de închisoare cu suspendare.


Dragnea nu e VIP în pușcărie. Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților e tratat ca un deținut de rândÎl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult