Georgiana Drăghici și alți doi inculpați din dosar au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, relatează Mediafax.
Deputatul PSD Mircea Drăghici susține că hotărârea instanței este „nedreaptă” și crede că întreaga acțiune are „miză electorală”.
„Decizie nedreaptă în mijlocul campaniei electorale. Asta i s-a întâmplat astăzi celei care, dacă nu era soția mea, nu ar fi avut niciodată un astfel de dosar. O victimă colaterală a unui demers din ce în ce mai agresiv de represiune și intimidare – un asalt profund nedemocratic, concertat și cu nimic altceva decât o miză electorală.
Un lucru e cert, nu ne vom lăsa linșați, nu ne vom lăsa călcați în picioare, nu ne vom lăsa puși la pământ. Dimpotrivă, avem dovada că TREBUIE să continuăm să facem binele care atât de tare îi deranjează…”, a scris trezorierul Partidului Social Democrat, Mircea Drăghici, pe Facebook.
În aprilie 2019, trezorierul PSD Mircea Drăghici a fost acuzat de o altă infracțiune de delapidare. Procurorii DNA susțin că deputatul ar fi vândut o mașină de lux cumpărată pentru partid unei persoane din familia sa, iar contravaloarea acesteia ar fi ajuns în conturile partidului, după un an. Mircea Drăghici este acuzat, potrivit DNA, de un prejudiciu de 324.800 de lei în acest caz.
Acuzațiile DNA la adresa Georgianei Drăghici
Pe 8 martie 2017, procurorii DNA au trimis-o în judecată, în stare de libertate, pe Georgiana Drăghici pentru mărturie mincinoasă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la mărturie mincinoasă şi instigare la favorizarea făptuitorului. Alături de ea au fost trimiși în judecată Mircea Cristian Meleşteu, la data faptei director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, acuzat de abuz în serviciu, şi Doru Marian Bălăşoiu, acuzat de fals material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi participaţie improprie la abuz în serviciu.
Potrivit anchetatorilor, Mircea Meleşteu, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a contribuit, în anul 2013, la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru organizaţia de tineret a unui partid politic, la două hoteluri din Poiana Braşov aflate în administrarea Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov.
Cheltuielile de cazare şi masă ale celor 102 de participanţi, în valoare de 14.000 lei au fost suportate din fondurile publice gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru formaţiunea politică, notează sursa citată.
O mare parte dintre persoanele aflate pe lista de participare la acel proiect sunt studenţi ai unei facultăţi din Piteşti care nu au participat efectiv la eveniment.
Anchetatorii susțin că Georgiana Drăghici i-a cerut, în decembrie 2013, unei alte persoane să transmită prin e-mail un tabel cu datele unor studenţi ai facultăţii respective, destinatari fiind Doru Bălăşoiu şi încă o persoană, cu indicaţia de a-l “completa cu mai multe tipuri de scris”.
Potrivit procurorilor DNA, la solicitarea Georgianei Drăghici, Bălășoiu a falsificat semnăturile unor studenţi ai facultăţii din Piteşti, care apar pe lista participanţilor fictivi la proiectul studenţesc Ed Eco Sport, pe diagrama de cazare şi pontajul de masă. În aceste condiții, funcţionarii Ministerului Tineretului au decontat proiectul şi în baza documentelor, fără să știe despre caracterul formal al proiectul sau despre actele fictive.
În aprilie 2016, Georgiana Drăghici a făcut afirmații mincinoase, cu ocazia audierilor ca martor. Soția lui Mircea Drăghici a fost acuzată că nu a spus tot ce știa și a determinat o altă persoană să facă afirmaţii mincinoase în cadrul declaraţiei de martor pentru a evita implicarea sa în cercetări şi favorizarea lui Bălăşoiu.
sursă foto: ziarexclusiv.info
Citește și:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro