Mergi direct la conținut »
FOTO | Coreea de Nord a publicat fotografii de la cel mai recent test balistic
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Coreea de Nord a publicat fotografii de la cel mai recent test balistic

FOTO | Coreea de Nord a publicat fotografii de la cel mai recent test balistic

Coreea de Nord a publicat mai multe fotografii de la cel mai recent test balistic. Cu o zi în urmă, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală Hwasong-15, despre care a spus că "poate să atingă orice țintă din SUA".

Zeci de imagini au fost publicate de Coreea de Nord de la lansarea rachetei balistice intercontinentale Hwasong-15. În unele poze se vede racheta de mari dimensiuni, în timp ce în altele apare liderul țării, Kim Jong-Un, care urmărește lansarea și se bucură de reușita testului.

Un ziar nord-coreean a notat că acesta a fost „foarte emoționat” și „satisfăcut” pentru dezvoltarea noii rachete. Totodată, Kim Jong-Un i-a „felicitat călduros” pe oamenii de știință, tehnicienii și ceilalți lucrători implicați în acest proces.

Coreea de Nord a anunțat miercuri că a devenit stat nuclear după testarea cu succes a unui nou tip de rachetă capabilă să lovească orice țintă de pe teritoriul SUA. Potrivit Phenianului, racheta a atins altitudinea de 4.475 de kilometri și a parcurs 950 de kilometri.

Acest tir cu rachetă balistică vine după o pauză de două luni în care Phenianul nu a efectuat vreun test balistic sau nuclear. Consiliul de Securitate a adoptat în vară două serii de sancțiuni economice severe împotriva Phenianului după tiruri cu rachete balistice intercontinentale și un test nuclear.


Citește și:


Foto: EPA

Close
Închide
  Close