MENIU CAUTĂ
30 Iul. 2018 14:00

Furtuni şi grindină în mai multe judeţe. Codul galben s-a prelungit până marți, 31 iulie, ora 9.00

Distribuie

Furtuni şi grindină în mai multe judeţe, până  pe 31 iulie, ora 9.00. ANM a emis o onouă atenționare de vreme rea, în mai multe judeţe din Transilvania, în vestul Moldovei şi Maramureș. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

UPDATE 14.00: ANM a emis o nouă atenționare cod galben până marți, 31 iulie, ora 9.00. Mai multe zone din țară vor fi afectate de furtuni șui grindină.

Vremea pe 30 iulie se anunță capricioasă și instabilă, cu reprize de ploi torențiale, tunete și fulgere, în mai multe zone din țară.

Potrivit meteorologilor, până diseară la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp, transmite ANM.

Natura s-a dezlănțuit și în județele Sibiu și Neamț, unde vremea extremă a dat peste cap traficul. Zeci de gospodării din mai multe localități au fost invadate de apele care s-au scurs de pe versanți. Un drum național a devenit impracticabil din cauza puhoaielor.

Citește și

Referendumul pentru familia tradițională scindează coaliția PSD-ALDE; Gerea: 'Noi nu vom face campanie!'; Subiectul, delicat și pentru Opoziție

 

 

Citește mai multe despre ANM, furtuni și Vremea pe Libertatea.

Comentarii