„Gloanțe” de gheață au cauzat mari stricăciuni acoperișurilor și copacilor, a informat bihoreanul.ro.

„Gheaţă cât pumnul, copaci distruşi, acoperişuri măcelărite, geamuri sparte. A fost înspăimântător, pur şi simplu, era o adevarată imagine apocaliptică. Fulgere, tunete, nici biserica nu se mai vedea. În 5 minute a fost intuneric. Beznă”, a relatat un martor la puternica furtună.

Potrivit ISU Bihor, mai multe drumuri din județ au fost blocate de apă, mai multe curţi şi subsoluri au fost inundate, iar acoperișul unei case a fost lovit de trăsnet.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, de duminică seară şi până luni dimineaţă, pompierii din Bihor au intervenit în Marghita, Beiuş, Târguşor, Valea Mare, Creştur, Hidişelu de Jos şi Oradea pentru înlăturarea pagubelor produse de furtuni.

„Aşteptăm încă centralizările, dar din datele strânse până la acastă oră (ora 11 n.r.), între orele 22 şi ora 3, pompierii militari bihoreni au intervenit pentru degajarea unui copac doborât de vijelie pe DN1, la Valea Mare de Criș, pentru evacuarea apei de pe DN 19 la Târguşor, Drumul Comunal 61 – Hidişelu de Jos, respectiv pentru evacuarea apei din 7 locuinţe la Beiuş, două curţi în Beiuş şi Creştur şi 14 subsoluri, marea majoritate din Beiuş, şi Oradea”, a precizat Camelia Roşca.

La Beiuş, furtuna a debutat după ora 22.40 cu o ploaie torenţială şi vânt puternic, care a atins la rafală 80-90 km/h, rupând crengi mai mari.

„Apa de ploaie căzută în cantităţi mari a inundat mai multe porţiuni din municipiu, iar în zonele de la baza dealurilor a produs viituri ce s-au propagat pe străzi”, a relatat Zoltan Kovacs.

Bărbatul a transmis şi imagini cu strada Lucian Blaga din municipiu, „unde apa a refulat pe DN 76, acoperind complet carosabilul cu apă de 15-20 de cm” şi „rezultând o zonă periculoasă pentru şoferii care tranzitau zona”.

„Mai multe curţi şi subsoluri au fost inundate, pompierii au intervenit cu motopompe, dar au făcut faţă cu greu situaţiei precum şi numeroaselor apeluri din oraş”, a mai precizat bărbatul.


Liviu Dragnea și-a depus ultima declarație de avere ca președinte al Camerei Deputaților, deși nu mai e în funcție de două săptămâni, după condamnare. Câți bani are în cont fostul președinte PSD