MENIU CAUTĂ
23 Oct. 2017 18:36

Gabriela Firea, despre eliminarea timbrului de mediu: „Au venit toate rablele în București”

Distribuie
Gabriela Firea critică eliminarea timbrului de mediu. În iunie 2016, când bucureștenii au ales-o să le conducă destinele, Gabriela Firea a declarat că va face „revoluție în materie de trafic' și că în șase luni se va circula mult mai ușor în București.
Astăzi, la mai bine de un an de atunci, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, în cadrul unui interviu – printre altele – exact despre acest subiect: traficul din Bucureștiului.Edilul nu este de acord cu eliminarea timbrului de mediu, pentru că „au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală'. În acest moment, în Bucureşti sunt înmatriculate aproximativ 1,3 milioane de maşini și alte peste 500.000 de autoturisme tranzitează zilnic Capitala.Peste 350.000 de autoturisme din vestul Europei au fost aduse în ţară în primele nouă luni ale anului, cu 70% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Estimările sunt că până la final de an vom ajunge la 500.000 de maşini la mână a două importate, potrivit Digi 24.Mai rău e că mașinile la mâna a treia sunt adevărate coșciuge pe patru roți.

Nu trebuie să inventăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB (Regia Autonomă de Transport București – n.r.) trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară. Organizăm licitaţia de 400 de autobuze euro 6. De asemenea, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. În cel mai scurt timp vom avea autobuze noi. De asemenea, o să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, o vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa', a spus Gabriela Firea, într-un interviu pentru Adevărul Live.

Timbrul de mediu a fost eliminat printr-o lege inițiată de Liviu Dragnea, la 1 februarie 2017, odată cu legea care prevedea eliminarea a 102 taxe nefiscale, promulgată de președintele Klaus Iohannis, în condițiile în care Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că acesta contravine, asemenea taxei de primă înmatriculare, taxei de poluare și taxei pe emisii poluante, articolului 110 din Tratul privind funcționarea Uniunii Europene (UE). Mai mult, în ședința de Guvern din 4 august, Executivul a decis că va începe, de la 1 ianuarie 2018, restituirea taxelor de înmatriculare încasate din 2003 încoace. Cum se recuperează taxa auto după eliminarea timbrului de mediu.LIBERTATEA TE AJUTA: Actele necesare pentru restituirea taxei auto.Și cum suntem mai mereu „fruntași” la chestiuni negative, capitala României ocupă locul al treilea într-un clasament al orașelor cu trafic de coșmar la orele de vârf.Mai grav este că acest fapt îi împiedică și pe salvatori – ambulanțe, pompieri sau polițiști – să ajungă în timp util la intervenții. Vezi cum decurge o intervenție a salvatorilor de pe Ambulanță în București!


CITEȘTE ȘI… Presa britanică scrie despre decizia României de a elibera deținuți: „Criminalilor români li se permite să meargă în Marea Britanie'


Citește mai multe despre Gabriela Firea și trafic pe Libertatea.

Comentarii