De Andreea Radu,

În timpul conversației cu președintele american, Christina Koch și Jessica Meir l-au corectat politicos pe președinte atunci când acesta a făcut o eroare cu privire la istoria femeilor în spațiu, potrivit Business Insider.

Christina Koch și Jessica Meir (EPA)

„Acesta este pentru prima oară când o femeie efectuează o misiune în afara Stației Spațiale”, a spus Trump, în timpul conversației.

Afirmația sa a fost însă greșită, căci au mai fost femei care au efectuat misiuni în afara Stației Spațiale Internaționale, însă nu și un echipaj format exclusiv din femei.

Prima a fost cosmonauta rusă Svetlana Savitskaya, în 1984. Tot în același an, dar mai târziu, astronaută americană Kathryn Sullivan a dus la capăt o misiune similară.

Astronauta Jessica Meir i-a răspuns lui Donald Trump foarte politicos, corectându-l:

„Nu vrem să ne asumăm prea multe merite pentru că au fost multe alte femei care au ieșit în spațiu înaintea noastră. Aceasta este doar prima oară când două femei merg în spațiu în același timp, lucru care este interesant pentru noi. Am vorbit mult despre asta aici, știi, pentru noi, asta înseamnă să ne facem jobul. Este ceva pentru care ne-am antrenat timp de șase ani”.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

„Desigur, vrem să acordăm credit tuturor celor care au fost înaintea noastră. A existat o lungă linie de femei de știință, exploratoare, ingineri și astronauți, iar noi le-am urmărit pașii pentru a putea ajunge unde suntem astăzi. Sperăm că putem oferi inspirație tuturor, nu numai femeilor, ci tuturor celor care au un vis și sunt dispuși să muncească din greu pentru ca acest vis să devină realitate”, a mai spus Jessica Meir.

Prima misiune în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS) care a fost efectuată doar de astronaute s-a încheiat cu succes vineri seară. Acestea au înlocuit un sistem de control al bateriilor care s-a defectat la sfârșitul săptămânii trecute.

Misiunea în afara ISS a început la ora 11.38 GMT și a durat șapte ore și 17 minute. Misiunea s-a desfășurat conform planului (Foto EPA)

Citeşte şi:

Iulia Ghenea, povestea tinerei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor când nimeni n-avea curaj să facă asta! Libertatea a găsit-o după 8 ani pe cea care a devenit subiect de film

”Performanță românească”: În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți

5 superlecturi de weekend. De la copiii care evadează din întuneric făcând escaladă, până la reparaţia autorităţilor britanice faţă de românca pe care o discriminaseră

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri