De Răzvan Mihalașcu,

Prima misiune în afara Stației Spațiale Internaționale (ISS), efectuată doar de astronautele Christina Koch şi Anne McClain, trebuia să aibă loc în luna martie. Oficialii NASA au anulat-o, însă, după ce și-au dat seama că la bordul ISS nu există un costum spațial de dimensiune medie pentru
Anne McClain. Din acest motiv, astronauta a fost înlocuită de un coleg, scrie publicația New York Times, citată de Mediafax.

Acuzată de sexism deoarece majoritatea angajaților sunt bărbați, NASA trimite acum în spațiu prima misiune cu o componență exclusiv feminină.

„Astronautele Christina Koch și Jessica Meir vor efectua la sfârșitul acestei săptămâni o misiune în afara Stației Spațiale Internaționale pentru a înlocui un sistem de control al bateriilor care s-a defectat la sfârșitul săptămânii trecute. Misiunea în spațiu, prima efectuată de două femei-astronaut, este planificată să aibă loc joi sau vineri”, a anunțat Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA), într-un comunicat.

În luna aprilie, misiunea astronautei americane Christina Koch la bordul Stației Spațiale Internaționale a fost extinsă la 11 luni. Asta înseamnă că ea va stabili un nou record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu de către o femeie, conform Mediafax.

În vârstă de 40 de ani, Koch a ajuns la bordul ISS pe 14 martie. Misiunea ei trebuia să dureze șase luni, însă a fost prelungită până în februarie 2020.

Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
Recomandări
Un spital a comandat substanțe psihotrope în exces, chiar și de 40 de ori mai multe. Antidrogul a intrat pe fir
 

Anterior, recordul pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu i-a aparținut tot unei astronaute NASA. Peggy Whitson a petrecut 288 de zile la bordul ISS, în anii 2016 – 2017.

Potrivit sursei citate, Sally Ride a fost prima femeie americană care a călătorit în spaţiu, la bordul navei spaţiale Challenger, în 1983. Un an mai târziu, astronauta sovietică Svetlana Savitskaia a devenit prima femeie care a participat la o ieşire în afara staţiei spaţiale Salyut 7.

Până în prezent, peste 500 de persoane au ajuns în spațiu, însă doar 11 la sută dintre acestea au fost femei.

foto: NASA

Citeşte şi:

A sugrumat trei femei cu mâinile goale, apoi a vândut heroină în pușcărie, dar instanța l-a eliberat, printre altele, pentru „Programul de prevenție primară a violenței domestice”

Fabuloasa călătorie a unei românce: 5 țări și 5 vieți în 21 de ani. Cea mai intensă experiență a avut-o în Brazilia. „Lângă mine, un puști își număra banii dintr-un jaf, cu pistolul lângă el”

Istoria tristă a cabanei Caraiman, casa din vârful Bucegilor: e în paragină și a fost scoasă la vânzare pe internet cu 200.000 de euro. ”Nemulțumiții n-au decât să pună mână de la mână și să o cumpere”

Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
GSP.RO
Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, a devenit cea mai tânără conducătoare de club din Liga 1!
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor