De Cristian Burcioiu,

Gheorghe Dincă nu le dă prea multe informații investigatorilor, fie că e vorba de procurori DIICOT sau de polițiști de la “Omoruri”. Criminalul din Caracal, așa cum este numit după ce a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu, pe care a răpit-o în iulie, și pe Luiza Melencu, dispărută din aprilie, este însă foarte interesat de tot ce se scrie în presă și se vorbește în emisiunile și în dezbaterile de la televiziuni despre el și despre stadiul anchetei din dosarul în care este acuzat de omor, viol și trafic de miniori.

Arestații au dreptul la televizor și la ziare

El a cerut conducerii arestului Poliției Slatina să îi asigure accesul la un televizor, dar și să primească zilnic ziare, în celula în care, spun surse judiciare, stă singur.

“Cât permite programul arestului, Dincă stă la televizor și urmărește fiecare emisiune, fiecare știre, fiecare dezbatere care are legătură cu cazul Caracal în care e cercetat”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Adună informații, fără însă să le discute cu cineva. Când e vorba de ziare, la fel. Caută știrile care au legătură cu el. E extrem de interesat de tot ce se spune și se scrie despre el.

Surse judiciare

”E dreptul lui, ca al tuturor arestaților și condamnaților, să primească acces la surse media de informare”, au mai spus sursele citate.

Mandatul de percheziție a fost prelungit

De când a fost arestat și pus și acuzare, polițiștii și criminaliștii scotocesc în “casa groazei” și în curtea acesteia, în căutarea de urme care ar putea deveni probe în dosar. Mandatul de percheziție emis anterior și valabil până mâine, 25 august a fost prelungit până la sfârșitul lunii.

Urmele biologice – fragmente osoase, sânge – și hainele prelevate din locuința lui Dincă au fost trimise la Institutul Național de Medicină Legală și la Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române pentru a fi studiate.

Citeşte şi:

Familia polițistului Pistol, cel care a vorbit 20 de minute cu Alexandra de pe propriul telefon dar nu a reperat-o, stă chiar în cartierul Bold, la câteva sute de metri de casa lui Dincă!

Statul i-a dat lui Gheorghe Dincă avocat din oficiu un fost poliţist acuzat de luare de mită! De ce minte avocatul?

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, despre audierea familiei Dincă la DIICOT: „Au făcut un scandal imens. Au spus că se cred victime”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire