În acest moment al derulării investigațiilor, anchetatorii bucureșteni vorbesc despre o posibilă sinucidere. Varianta este susținută de martori care au povestit cum s-au derulat ultimele minute din viața clericului iranian, dar și de faptul că pe trupul său nu au fost descoperite urme de violență care să conducă la ipoteza unui atac îndreptat împotriva sa.

Acum, principala ipoteză este sinuciderea. La o primă evaluare a cadavrului, moartea a survenit ca urmare a rănilor specifice suferite în urma căderii de la mare înălțime. Fracturi, rupturi de organe, hemoragie internă. Investigația nu ne-a condus, până acum, către un omor. Dacă bărbatul a consumat alcool, medicamente sau substanțe interzise vom afla din raportul toxicologic.

Surse judiciare, pentru Libertatea:

În ziua morții, Mansouri a fost la poliție, la ofițerul de probațiune

În ziua în care a căzut de la etajul cinci al hotelului în care locuia de mai bine de zece zile (n.r. imobilul era domiciliul ales de iranianul aflat sub control judiciar impus de autoritățile române), Gholam Reza Mansouri a fost la Secția 1 Poliție. Acolo, conform planificării săptămânale, a făcut prezența în fața ofițerului de probațiune și a răspuns întrebărilor acestuia.

Nimic din comportamentul său nu a trădat că iranianul ar fi măcinat de probleme atât de grave care să-l împingă către gestul extrem. Apoi, după o tură dată prin oraș, clericul iranian s-a îndreptat către hotel.

La recepție, bărbatul și-a plătit costurile cazării pe toată durata șederii sale și apoi a urcat cu liftul la etajul cinci, unde locuia. Numai că Mansouri nu a mai intrat în cameră, ci s-a oprit pe hol.

Ulterior, trupul său s-a zdrobit de pardoseala hotelului, într-un soi de curte interioară, la doi pași de recepționerul cu care tocmai stătuse de vorbă și îi plătise cazarea.

Ad placeholder
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
Recomandări
„Mascații” au descins la vila lui Emi Pian. Noi percheziții după scandalul clanurilor rivale Duduianu și Rinu
 

Bărbatul era un om retras. Mânca în oraș, pentru că restaurantul hotelului era închis și apoi se retrăgea în cameră. Nu interacționa cu nimeni. Înainte de a se arunca de la etaj, omul și-a plătit integral costurile cazării. A salutat recepționerul și a plecat cu liftul. Câteva zeci de secunde mai târziu era mort pe jos, la vreo doi-trei metri de recepție și de recepționerul care a rămas înmărmurit.

Surse judiciare pentru Libertatea:

Autopsia va fi efectuată luni

Toate aceste mărturii, dar și imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului au conturat ipoteza unei sinucideri ale cărei motivații nu se cunosc. Autopsia, care va fi efectuată luni dimineață la IML ”Mina Minovici” va oferi un verdict medical oficial al cauzei morții clericului iranian.

Rezultatele analizelor toxicologice vor arăta dacă Mansouri a consumat alcool, medicamente sau substanțe interzise care să-i fi putut diminua capacitatea de discernământ în momentele în care s-a aruncat de la etajul cinci al hotelului în care locuia. Până atunci, dosarul morții sale rămâne deschis pentru polițiștii de la ”Omoruri”.

Curtea de Apel București l-a plasat sub control judiciar

Gholam Reza Mansouri fusese dat în urmărire internațională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzația de corupție și fraudare a 500.000 de euro.

Ad placeholder

Curtea de Apel București a dispus punerea sa în libertate sub control judiciar. Următorul termen stabilit de Curtea de Apel București în privința extrădării sale a fost stabilit pe 10 iulie.

România nu are acord de extrădare cu Iranul.

Citeşte şi:

Surprins pe domeniul de lux al unui lider de clan, șeful de poliție locală Antonio Goleac cere eliminarea fotografiilor! Publicăm mai multe

În Murgeni, jandarmii vin şi pleacă, bulibaşa rămâne. Statul român face paradă de forţă într-un oraş pe care l-a abandonat în toate celelalte privinţe

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri