MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 11:05 , de Valentina Postelnicu

Gică Popescu rămâne la Guvern. A fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă

Distribuie

Gică Popescu, numit consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă. Printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, fostul fotbalist a fost eliberat, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, funcție pe care i-a oferit-o fostul premier, Mihai Tudose.

Astfel, eliberarea din funcția de consilier de stat apare într-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie de marţi a prim-ministrului, lui Gheorghe Popescu i-a fost acordată calitatea de consilier onorific al premierului „în domeniile promovării programelor de sport şi susţinerii proiectelor de dezvoltare a structurilor sportive, precum şi în legătură cu organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020”, cu activitate neremunerată.

Gică Popescu: 'Refuz să fiu plătit din bani publici'

„Marţi, am solicitat Primului Ministru eliberarea din funcţia de consilier de stat şi mutarea în cea de consilier onorific în programul care vizează organizarea Campionatului European din 2020. Singurul motiv pentru care doresc să-mi desfăşor activitatea din această poziţie este că proiectul se leagă de pasiunea vieţii mele, fotbalul, şi refuz să fiu plătit din bani publici pentru contribuţia mea. Atât eu, cat si consilierii pe care îi am în echipa mea, vom lucra benevol în cadrul acestui program, pentru că este o onoare şi ne face mare plăcere. Nu cred că se poate găsi o motivaţie mai mare decât aceea să lucrezi pentru ţara ta la un eveniment de o asemenea anvergură. Pentru a nu lăsa loc interpretărilor, mi-am dorit să vă transmit aici poziția mea oficială”, a scris Gheorghe Popescu pe Facebook.

Fostul premier Mihai Tudose a anunțat, înainte de a-și da demisia din fruntea Guvernului, că i-a propus lui Gică Popescu  să fie consilierul lui, pe probleme de sport. 'De azi, am un nou consilier, pe probleme de sport. Se numește Gică Popescu', a spus Tudose, la Antena 3.

'Am zis să căutăm pe cineva care este cunoscut la UEFA, care să știe câte muchii are mingea de fotbal, câte laturi are terenul de joc!!! Avem stadionul Național, dar mai avem și alte patru arene, care trebuie renovate. Și am zis că nu ne putem face de râs, ca țară. L-am găsit pe Gică Popescu. Ideea a fost a domnului Ciolacu. Și este una excelenă. Gică Popescu nu s-a aruncat. Mi-a cerut timp, să vadă dosarul. Am fost răbdători, adică l-am sunat de două-trei ori pe zi, până ne-a dat răspunsul că se bagă în acest proiect', a zis atunci premierul României.


Citește și: EXCLUSIV/Nostalgiile și regretele ultimului lăutar de modă veche, Nicu Gigantu: 'Nu mai avem pe cine să învățăm. Apune muzica lăutărească'

Loading...
Comentarii