MENIU CAUTĂ
20 Noi. 2018 12:28 , de Cătălin Doscaș

Oficial: Greva de la metrou va fi suspendată! Sindicaliștii au anunțat că amână protestul

Distribuie

Greva de la metrou va fi suspendată! Sindicaliștii ar fi ajuns la această decizie după ce a fost propusă o nouă conducere la ministerul Transporturilor.

UPDATE ora 12:30. Sindicaliștii au anunțat oficial că amână greva de la metrou.

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm”, se arată într-un comunicat transmis marți de USLM.

Potrivit surselor Libertatea, liderul de sindicat Ion Rădoi a avut o discuție telefonică cu ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Lia-Olguța Vasilescu, în urma căreia s-a stabilit reluarea negocierilor, după învestirea acesteia în noua funcție.

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou a amenințat până acum cu grevă generală pentru ziua de miercuri, 21 noiembrie. Ei sunt nemulțumiți de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Angajații de la metrou au organizat, în ultimii 28 de ani, 15 greve generale, 18 greve de avertisment şi una de solidaritate, dar multe dintre ele au fost declarate ilegale de instanţă.

Ultimul protest major a avut loc pe 17 noiembrie 2009, când Bucureştiul a fost paralizat între orele 4.00 şi 16.00. Atunci, sindicaliştii au cerut o majorare de 20% a salariilor.


CITEŞTE ŞI:

Firma sindicatului de la metrou, condusă de un consilier local PSD de la sectorul 1

Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei 

EXCLUSIV/ Face legea-n două locuri! Numărul doi din sindicatul Metrorex e reprezentantul PSD în companiile municipale înființate de Gabriela Firea

Legăturile „bolnăvicioase” de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care amenință cu greva generală!

Citește mai multe despre grevă și Metrorex pe Libertatea.

Comentarii