Mergi direct la conținut »
Firma sindicatului de la metrou, condusă de un consilier local PSD de la sectorul 1
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Firma sindicatului de la metrou, condusă de un consilier local PSD de la sectorul 1

Firma sindicatului de la metrou, condusă de un consilier local PSD de la sectorul 1

De Cătălin Doscaș,

  • Libertatea continuă seria dezvăluirilor despre legăturile sindicaliştilor din subteran cu politica.
  • După secundul liderului Ion Rădoi, ziarul l-a descoperit şi pe consilierul acestuia membru de partid.
  • Florian Crişu este consilier la Primăria Sectorului 1, vicepreşedinte PSD local şi administrează afacerile sindicatului.

Peste un milion de euro a trecut prin conturile firmei deţinute de sindicaliştii de la Metrorex în 2017.

Parte din aceşti bani a venit direct de la compania de stat pentru bilete de odihnă şi tratament.

Sindomet Servcom S.R.L. se ocupă cu servicii hoteliere şi are trei administratori.

Despre unul dintre aceştia, Libertatea a dezvăluit ieri că este consilier general la Primăria Capitalei, ales pe listele PSD şi reprezintă municipalitatea în cinci dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de Gabriela Firea, plus Societatea de Transport Bucureşti.

Ion Artimon nu este singurul sindicalist cu legături în mediul politic. Un al doilea administrator este şi el înregimentat.

Florian Crişu, în vârstă de 68 de ani, este consilierul preşedintelul Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), Ion Rădoi.

Crișu a candidat în 2016 pe listele PSD la alegerile locale şi a obţinut un mandat de consilier la Primăria Sectorul 1.

Tot din documente publice reiese că Florian Crişu este şi vicepreşedintele organizaţiei PSD Sector 1. Preşedinte este Daniel Tudorache, primarul de sector.

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!
Recomandări

Petrică Ciucă, un criminal în serie, a fost eliberat prin recursul compensatoriu. A omorât mai mulți copii, dar a executat doar 16 ani de închisoare!

Asta în condiţiile în care, potrivit legii, organizațiile sindicale trebuie să fie independente de autoritățile publice, de partidele politice și de organizațiile patronale.

Din pensie, activitatea de consilier local, de consilier al liderului de sindicat şi în calitate de administrator al firmei deţinute de USLM, Florian Crişu a încasat în 2016 în jur de 122.000 de lei, adică peste 10.000 de lei pe lună.

Ziarul a încercat să ia legătura cu sindicalistul-politician prin secretariatul USLM, însă până la ora publicării acestui articol Florian Crişu nu a dorit să acorde un punct de vedere.

Legăturile USLM cu partidele aflate la putere nu sunt noi. Acum 18 ani, Ion Rădoi devenea deputat, după ce a candidat pe listele PDSR în judeţul Giurgiu. În 2004 a câştigat un fotoliu de senator, iar din 2008 s-a retras oficial din politică.

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”
Recomandări

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”

Sindicatul Metrorex deţine, prin Sindomet Servcom SRL, un complex turistic la Buşteni.

La sfârşitul anului trecut, societatea a fuzionat cu Viltour SA, care deţinea o vilă în aceeaşi localitate.

Până de curând, Sindomet Servcom SRL administra şi spaţiile comerciale de la metrou.

Înţelegerea, care a expirat în septembrie, nu a mai fost prelungită de conducerea Metrorex. În urmă cu cinci ani, asocierea dintre firma sindicatului şi compania de stat a făcut subiectul unui dosar la DNA, care a fost clasat ulterior.

Foto: Inquam Photos / George Călin


CITEŞTE ŞI:

Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei 

EXCLUSIV/ Face legea-n două locuri! Numărul doi din sindicatul Metrorex e reprezentantul PSD în companiile municipale înființate de Gabriela Firea

Legăturile „bolnăvicioase” de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care amenință cu greva generală!

Close
Închide
  Close