Mergi direct la conținut »
Grevă Metrorex: circulaţia trenurilor se opreşte începând de miercuri pe perioadă nedeterminată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Grevă Metrorex: circulaţia trenurilor se opreşte începând de miercuri pe perioadă nedeterminată

Grevă Metrorex: circulaţia trenurilor se opreşte începând de miercuri pe perioadă nedeterminată

De Cătălin Doscaș,

Uniunea Sindicatelor Libere Metrou a anunţat declaşarea grevei generale, începând de miercuri, 21 noiembrie, pe perioadă nederminată.

„În urma intervenţiei administraţiei precum şi a interpretării Legii 62/2011, nu a fost însuşită ideea că activitatea metroului este o activitate continuă, aşadar suntem nevoiţi să amânăm greva propriu-zisă cu minim două zile.

Astfel Consiliul General USLM a fost întrunit şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă prin greva generală începând cu ziua de miercuri, 21.11.2018, între orele 04.00-16.00, pe perioadă nedeterminată.

Considerăm de asemenea că aceste două zile ajută la dezamorsarea conflictului colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile publicului călător”, a transmis USLM printr-un comunicat de presă.

Sindicaliștii Metrorex au amenințat în ultima perioadă, în repetate rânduri, că vor declanșa o grevă generală. De astfel, joi, 15 noiembrie, a fost o grevă de avertisment, între orele 4.00 – 6.00.

Ei sunt nemulțumiți de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, în care cereau majorări salariale de peste 40%.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Angajații de la metrou au organizat, în ultimii 28 de ani, 15 greve generale, 18 greve de avertisment şi una de solidaritate, dar multe dintre ele au fost declarate ilegale de instanţă.

Ultimul protest major a avut loc pe 17 noiembrie 2009, când Bucureştiul a fost paralizat între orele 4.00 şi 16.00. Atunci, sindicaliştii au cerut o majorare de 20% a salariilor.


Citește și:

1.600 de euro câştigă, în medie, un angajat Metrorex. Salariații de la metrou amenință că opresc circulația în subteran, pentru salarii mai mari cu 42%

Câți bucureșteni ar fi afectați dacă se va declanșa greva generală la metrou

Prețul cartelelor de metrou ar putea crește după greva angajaților Metrorex. Anunțul ministrului Transporturilor

Legăturile «bolnăvicioase» de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care ameninință cu greva generală! 

Close
Închide
  Close