Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Greviștii de la Electrolux ajung, marți, la Pitești. Mai mulți muncitori au pornit azi spre Ambasada Suediei din București

UPDATE / Greviștii de la Electrolux ajung, marți, la Pitești. Mai mulți muncitori au pornit azi spre Ambasada Suediei din București

O caravană a muncitorilor de la fabrica Electrolux din Satu Mare a pornit, luni, spre Ambasada Suediei din Bucureşti pentru a protesta faţă de modul în care sunt trataţi angajaţii.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 18.50: Caravana „Electrolux – STOP exploatării lucrătorilor români” se opreste marți, 23 aprilie 2019, ora 10.30 la Pitești la Vivo Mall  (Pitești Mall, Calea București nr. 36) pentru a aminti potențialilor cumpărători că produsele #Electrolux sunt obținute prin abuzarea lucrătorilor români.

În aceeași zi, de la ora 14.00, va avea loc un protest în fața Ambasadei Suediei din București. Angajații vor solicita instituției să uzeze, în limita atribuțiilor sale, de toate căile de acțiune pentru a determina companiile suedeze să utilizeze aceleași standarde și principii pe care și le asumă, în toate țările europene, înclusiv în România.

Angajații Electrolux (companie producătoare de electrocasnice din Suedia), care se află în cea de-a opta săptămână de grevă, vor opri în faţa mai multor magazine care vând produsele companiei, într-o campanie de boicot a acestora. Astfel, în fiecare oraș se vor desfășura conferințe de presă și acțiuni în fața magazinelor care vând produse Electrolux.

Vicepreşedintele Cartel Alfa, Marian Apostol, a declarat că scopul caravanei este de a atrage atenţia asupra modului în care conducerea Electrolux îşi tratează muncitorii de la fabrica din Satu Mare şi nu de a protesta împotriva produselor firmei.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

„Am ales să facem această acţiune nu pentru că am avea ceva cu produsele Electrolux, ci pentru că avem ceva faţă de modul în care Electrolux îşi tratează muncitorii români. Din păcate, această practică a Electrolux-ului este valabilă la nivelul mai multor companii multinaţionale din România care s-au înţeles între ele să păstreze nivelul la preţul muncii undeva foarte scăzut, astfel încât să fim în permanenţă dependenţi de ei”, a preciat Marian Apostol, citat de Agerpres.

Caravana de maşini, pe care sunt inscripţionate mesaje împotriva conducerii Electrolux, se va opri în Zalău, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, urmând să ajungă la ambasada Suediei din Bucureşti unde va fi organizat un protest, în data de 23 aprilie, între orele 14.00-16.00.

După aceste manifestări, caravana va reveni la Satu Mare pe ruta Brașov, Târgu Mureș, scopul fiind acela de a determina conducerea fabricii să negocieze în mod real și să trateze muncitorii cu respect, potrivit unui comunicat al Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA”.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe o perioadă nedeterminată, iar – potrivit sindicaliştilor – muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră.

Și Sindicatul polițiștilor susține greviștii de la Electrolux, care cer doi lei pe oră în plus la salariu.

Iată reacția Electrolux în cazul grevei muncitorilor de la fabrica din Satu Mare: „Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară”.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

FOTO – Facebook.com/cnscartelalfa


Citește și:

„Vestele albastre” din Satu Mare. Revolta celor 400 de muncitori care cer 2 lei în plus pe ora de muncă, adică un salariu lunar cu 300 de lei mai mare

Reacția Electrolux în cazul grevei muncitorilor de la fabrica din Satu Mare. „Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară”


 

Close
Închide
  Close