Mergi direct la conținut »
Sindicatul polițiștilor susține greviștii de la Electrolux, care cer doi lei pe oră în plus la salariu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sindicatul polițiștilor susține greviștii de la Electrolux, care cer doi lei pe oră în plus la salariu

Sindicatul polițiștilor susține greviștii de la Electrolux, care cer doi lei pe oră în plus la salariu

Sindicatul polițiștilor îi susține pe greviștii de la fabrica Electrolux din Satu Mare, aflați în a șasea săptămână de grevă. Este o prmieră faptul că un sindicat al polițiștilor se afiliază unei acțiuni într-o altă zonă decât administrația. 300 de greviști cer un spor salarial de doi lei pe oră, adică aproximativ 350 de lei pe lună.

De Mihai Niculescu,

Președintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă și-a manifestat public solidaritatea cu muncitorii greviști, arată Agerpres.

„Dumneavoastră meritaţi tot respectul nostru. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor este alături de dumneavoastră, am discutat şi la nivel central. O să vă sprijinim în continuare în toate activităţile pe care le desfăşuraţi. Important este să rămâneţi uniţi, important este să nu existe posibilitatea să vă dezbine. Ei trebuie să înţeleagă că fără dumneavoastră sunt zero. În România, capitalul a învins pentru că raporturile sunt total schimbate în ce priveşte salarizarea”, le-a spus Coarnă muncitorilor adunaţi, joi, în faţa fabricii.

Dumitru Coarnă a mai spus că ANPPC, alături de Cartel Alfa, caută şi modalităţi de a-i sprijini financiar pe grevişti.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă, reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară.

Sursa foto: satumareonline.ro


Citește și: Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Close
Închide
  Close