Mergi direct la conținut »
VIDEO | Cea mai modernă stație din țară, o cronică românească a nepăsării. Drumul spre civilizație s-a stricat și a fost abandonat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Cea mai modernă stație din țară, o cronică românească a nepăsării. Drumul spre civilizație s-a stricat și a fost abandonat

VIDEO | Cea mai modernă stație din țară, o cronică românească a nepăsării. Drumul spre civilizație s-a stricat și a fost abandonat

Ceea ce trebuia să fie cea mai modernă stație din țară, care să facă legătura între tramvaiul de pe podul Basarab, troleibuzul care circulă pe sub pod și metrou, arată acum ca o ladă de gunoi. Stația intermodală de la Basarab este îmbâcsită de mizerie și plină de graffiti, spre nemulțumirea călătorilor.

De Delia Chilianu,

Sute de oameni trec zilnic prin stația intermodală Basarab. Inaugurată în aprilie 2012, stația, care ar fi trebuit să fie cea mai modernă din țară și un exemplu de “Așa da!”, arată acum deplorabil. Pe jos este un “covor” format din mucuri de țigără și la fiecare pas vezi aruncate pahare, hârtii și sticle din plastic. Și, de parcă mizeria nu ar fi de ajuns, nici scările rulante nu funcționează. Toate cele patru lifturi sunt oprite, iar unul dintre ele este în “revizie”.

Scările nefuncționale sunt “pictate” cu găinaț de la porumbeii care și-au găsit adăpost pe grinzile de aici, astfel că de la intrarea în stație te întâmpină o priveliște de speriat. “Parcă ar sta aurolacii aici, așa arată”, spune dezamăgit un călător care aștepta tramvaiul în stația intermodală Basarab.

“Degeaba e o lucrare impunătoare, dacă locul este neîngrijit”, a completat o femeie care trece zi de zi prin această stație. Există probleme și cu ușile de la intrarea în pasaj. O ușă dinspre Gara Basarab și una dinspre Calea Griviței nu pot fi folosite, fiindcă sunt defecte, după cum anunță hârtiile lipite pe ele.

Trotuarul rulant al lui Oprescu a funcționat doar la inaugurare

Stația de la Barasab a fost ianugurată în 2012, iar trotuarul rulant în 2013

Sorin Oprescu a inaugurat trotuarul rulant de pe peronul 1 al Gării de Nord în noiembrie 2013

În urmă cu exact 4 ani, deci în noiembrie 2013, primarul Sorin Oprescu inaugura mândru trotuarul rulant care să facă legătura între Gara de Nord și Gara Basarab. “Am făcut trotuarul ăsta, ca să nu se mai chinuie lumea cu bagajele până în gară, să circule civilizat”, spunea edilul atunci.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Dar, la scurt timp după inaugurare, trotuarul s-a defectat. Și de atunci, adio circulație civilizată cu bagajul înspre gară. Oamenii își cară în continuare valizele, ocolind trotuarul rulant, care acum zace nefolosit, acoperit de praf și de graffiti. La vremea aceea, Sorin Oprescu a plătit din bani publici 11 milioane de lei pentru trotuarul rulant.

Ce spune Primăria Capitalei despre mizeria din stația de la Basarab

Reprezentanții Primăriei Capitalei cunosc problema. Va mai dura ceva până când stația de la Basarab și trotuarul rulant vor fi puse la punct și vor funcționa normal. “Nu s-a făcut recepția finală a lucrării ( a podului Basarab, a stației intermodale și a trotuarului rulant- n.r). Suntem în procedură de recepție. Inspectoratul de Stat în Constucții și reprezentanți ai Primăriei Municipiului București au solicitat expertiza pe anumite tipuri de lucrări”, spune Primăria Capitalei într-un răspuns transmis Libertatea.

După ce recepția finală va fi gata, lucrarea va putea fi dată în administrare. Podul Barasab are o garanție de 10 ani de la inaugurare, deci până în 2021.


Citește și:

 

REPORTAJ / Câți aleși s-au vaccinat gratuit la Parlament. Deputat PNL: Fac naveta 500 de kilometri, dacă aș putea, aș veni pe cal la muncă (VIDEO)

O elevă de 17 ani a avut parte de un sfârșit tragic. Ce s-a întâmplat când se întorcea acasă de la o petrecere


 

Close
Închide
  Close