Reunit în şedinţă, guvernul moldovean a modificat Legea privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, completând articolele 20, 22, 24 şi 25.

Una dintre modificări se referă la posibilitatea de a aproba legi organice în perioada stării de urgenţă.

Instituirea stării de urgenţă este determinată de răspândirea rapidă în regiune a epidemiei declanşate de noul coronavirus şi evoluţia situaţiei epidemiologice în republică, dar şi de definirea de către OMS a gradului „foarte ridicat” al pericolului legat de aceasta pandemie.

Deocamdată, parlamentul de la Chişinău nu a anunţat când se va întruni în şedinţă pentru a adopta o decizie în acest sens.

„Odată cu punerea în aplicare, o să fie oferite mai multe împuterniciri angajaţilor MAI, ceea ce înseamnă limitarea comerţului. Se va permite aplicarea legii pentru cei care nu se conformează. Vom avea mai multe împuternici şi vom realiza cu mai mult efect restricţiile cu care vom veni”, a ţinut să sublinieze ministrul de Interne, Pavel Voicu, citat de portalul Agora.md.

Luni după-amiază, preşedintele Igor Dodon a cerut guvernului să solicite instituirea stării de urgenţă.

„Comisia pentru situaţii excepţionale va aproba această decizie şi în orele următoare parlamentul se va convoca pentru aprobare. Dacă ne vom confrunta cu o creştere alarmantă a cazurilor de infectare, aceasta ne va ajuta să putem lua decizii imediate pentru izolarea focarelor”, a declarat Igor Dodon

Citeşte şi:

O nouă secție ATI pentru bolnavii cu coronavirus va fi construită în timp record la Milano după un val uriaș de donații pornit de două vedete italiene

Specialist în sănătate: „Soluția pe termen lung este să construiești un sistem medical global, ca și țările sărace să răspundă repede la epidemii”

VIDEO |Ce fac vedetele în carantină. Courteney Cox, dans în izolare

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI