Mergi direct la conținut »
Guvernul a găsit soluția pentru bugetele golite ale primăriilor: Vor putea face împrumuturi din trezoreria statului iar salariile le vor plăti din excedent
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul a găsit soluția pentru bugetele golite ale primăriilor: Vor putea face împrumuturi din trezoreria statului iar salariile le vor plăti din excedent

Guvernul a găsit soluția pentru bugetele golite ale primăriilor: Vor putea face împrumuturi din trezoreria statului iar salariile le vor plăti din excedent

Primăriile vor putea împrumuta din trezoreria statului 500 de milioane de lei, pe 20 de ani, pentru proiecte de infrastructură. În plus, salariile și plata deciziilor judecătorești sau alte corecții financiare vor fi plătite din excedentul bugetar al unităților administrativ teritoriale (UAT-uri), a anunțat, joi, premierul Viorica Dăncilă.

De Valentina Postelnicu,

Aceasta a precizat că astăzi Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă privind susţinerea acţiunilor autorităţilor din administraţia puublică locală, respectiv acordarea de împrumuturi din Trezorerie în limita sumei de 500 de milioane lei pentru perioada 2018 -2019, pe durata de până la 20 de ani.

Aceste împrumuri vor fi acordate pentru asigurarea finanţării proiectelor de infrastructură din domeniile necesare asigurării pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate, respectiv sănătate, educaţie, apă, canalizare, iluminat public, transport, salubrizare, cultură, sport şi tineret, locuinţă.

În plus, potrivit Vioricări Dăncilă, pentru anul 2018, excedentul bugetar va fi utilizat nu numai penru proiecte de investiţii, dar şi pentru finanţarea cheltuielilor cu personalul, corecţiile financiare aferente proiectelor şi sentinţelor civile definitive, plata aerieratelor, precum şi pentru rambursarea împrumuturilor contractate.

”Această prevedere se va aplica numai în cazul în care din venituri proprii şi din sumele de echilibrare primite conform legii bugetului de stat pentru anul 2018, unităţile administrativ-teritoriale nu pot acoperi cheltuieli necesare pentru aceste categorii”, a mai spus șefa Executivului.

Citește și: VIDEO| Dragoș Pătraru, despre «Iarna pe Facebook»: “Nu cred că zăpada trebuie să ne facă să ne certăm între noi ca nebunii”

Close
Închide
  Close